Ziare.com

Ambasadorul UE in Elvetia: Nu se poate ca toti romanii sa fie prezentati drept criminali

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 13:41

   

Ambasadorul UE in Elvetia: Nu se poate ca toti romanii sa fie prezentati drept criminali
Ambasadorul UE in Elvetia, Michael Reiterer, priveste cu o 'oarecare ingrijorare' faptul ca Romania si Bulgaria nu sunt tratate de Elvetia asa cum ar trebui, a declarat acesta intr-un interviu acordat publicatiei elvetiene '20 Minuten', citat de Agerpres.

'Nu se poate ca toti romanii si bulgarii sa fie prezentati drept criminali, paraziti si alte asemenea. Si romii fac adesea obiectul unor afirmatii false. In primul rand, romii nu sunt infractori si, in al doilea rand, nu toti romii sunt romani. Ei au diverse nationalitati', a subliniat ambasadorul Reiterer.

La afirmatia reporterului ca romii din Romania constituie o tema majora de dezbatere in Elvetia, diplomatul a explicat ca chestiunea romilor reprezinta o 'problema europeana si este tratata ca atare'.

'Trebuie sa cream structuri, trebuie sa permitem educarea si instruirea romilor. Nu este adevarat ca romii nu muncesc deloc. De asemenea, mare lor majoritate sunt sedentari. In pus, ca cetateni ai unor state membre UE, ei au si acum dreptul de a ramane pana la trei luni intr-o tara, deci si in Elvetia', a mai aratat Reiterer.

La 8 februarie, cetatenii elvetieni se vor pronunta prin referendum asupra extinderii asupra Romaniei si Bulgariei a acordului cu UE privind libera circulatie a persoanelor, ce ar permite cetatenilor acestor doua tari sa lucreze pe teritoriul Elvetiei.

'In principiu, consider ca referendumul este forma de expresie a democratiei directe, deoarece presupune mereu dezbateri publice. Nu doresc sa ma amestec, insa observ cu oarecare ingrijorare ca statele UE Romania si Bulgaria nu sunt tratate intotdeauna asa cum ar trebui', a mai spus Reiterer.

Daca elvetienii vor respinge extinderea asupra Romaniei si Bulgariei a acordului privind libera circulatie, Uniunea Europeana nu poate concepe o continuare a acordului cu Elvetia doar cu 25 de state membre, asa cum este in prezent.

'UE este formata din 27 de state, nu din 25 plus 2', a subliniat Michael Reiterer.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1518 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

so what ?

si ce daca ? nu mai putem fara UE !?!?!?
de abia astept sa se sparga struto-camila asta de UE !!!

inca stam binisor dar vom disparea ca stat - Romania va fi istorie ca de alrtfel si alte state ce compun dracia asta

 

Prietene

esti treaz cand scrii sau esti ramas de-aseara?Daca tu esti incapabil sa mergi la lucru in UE, crezi ca toti sunt ca tine?Ai calcat prin Elvetia sa vezi ce frumusete e acolo?Eu ii cred si-i inteleg ca vor sa-si protejeze cetatenii lor, chiar daca eu nu sunt de acord...Ori esti si matale unul din candidadtii la care face fabula referire, stii tu cea cu vulpea si strugurii?

trazneste-i doamne pe antiromani

Mai bine sa dispari tu neam de sclav ***. Un *** mai mare ca tine nu exista pe acest pamant.

o gramada de retardati

Da .... cei mai multi retardati ce nu sunt in stare sa munceasca in romania dar sa faca fata concurentei reale din UE se trezesc sa comenteze. Cand o sa inteleaga ca adevarata valoare nu sta in masina de lux cumparata cu bani furati si manele la maxim... ci si in ceea ce ai in jurul tau, cum ai grija de mediul inconjurator, cum reusesti sa-ti aduci aportul in cresterea unei afaceri serioase. Locuiesc in olanda de ceva timp si sincer am ajuns sa recunosc foarte usor aici o casa locuita de romani, tigani sau arabi si o casa locuita de un vestic.. atunci cand o sa va desteptati in tara atunci poate o sa ne primeasca cum trebuie si vesticii.. pana atunci regret ca inca am pasaport romanesc (pentru scurt timp insa voi renunta la el cat de curand)

DESTEAPTA-TE, ROMANE!

DACA BOBORUL O VREA, ASA SA FIE, OUT OF EUROPE. DA' SA-I TINA EI PA TIGANI, CA TOT ZICEAU SA LE DAM MAI MULTE DREPTURI. SA LE DEIE EI.

pentru"amarian 12" - Piei satana

Tu esti retardat si ma bucur mult ca scapa tara de tine ! Tu nu meriti oricum pasaportul romanesc si nu vei fi decit un tradator oriunde te vei aciua in viata ta jiggodie ce esti ! Romania are de cistigat cind scapa de spurcaciuni ca tine, gata sa se lepede de neam si tara pentru un pumn de valuta ! piei satana !

 

ROMANIA MARE

DACA E VORBA DE GELU-TINA SI ROGOGOMANUL,AM INDOIELI CA NU ARE DREPTATE.

 

sss

Uite ca se poate,din pacate! Da pe fratii bulgari unde-i uitarati,parca era vorba si de ei..?

 

D-LE AMBASADOR...

Ceea ce spui matale, "observ cu oarecare ingrijorare ca statele UE Romania si Bulgaria nu sunt tratate intotdeauna asa cum ar trebui", tiganii nostri care fac faradelegi si in vest si in tara, stiu de multa vreme, dinainte de-a pleca din tara.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor