"America te asteapta!" provoaca scandal la Tiraspol

Duminica, 27 Ianuarie 2008, ora 18:42
2090 citiri
"America te asteapta!" provoaca scandal la Tiraspol

Doua panouri publicitare cu inscriptia "America te asteapta!", instalate in cadrul programului Work and Travel in centrul Tiraspolului, au provocat un adevarat scandal in capitala Transnistriei, arata NewsIn.

Panourile amplasate in apropierea blocului central al Universitatii din Tiraspol, fapt ce a indignat atat conducerea institutiei, cat si presa transnistreana, care comenta sarcastic: "A lucra si calatori in America sau a ramane in Transnistria - iata alegerea in fata careia au fost pusi studentii".

Dupa trei zile, panourile au disparut in mod misterios, iar presa transnistreana titra cu satisfactie "America nu te mai asteapta!", comentand ca "epopeea scandaloasa cu aparitia panourilor cu inscriptia plina de patos - 'America te asteapta!', s-a incheiat cu infrangerea lobby-ului proamerican in Transnistria".

"Faptul in sine al aparitiei panoului cu inscriptia 'America te asteapta!' a provocat un soc cultural multor cinovnici (n.r. functionari) locali, precum si reprezentantilor societatii si a studentilor", a mai scris presa de la Tiraspol.

In atmosfera cultivata de propaganda transnistreana, de suspiciune si ostilitate fata de tot ce vine din Occident, aparitia a doua panouri care invitau tinerii "sa lucreze si sa calatoreasca in America" au fost percepute ca fiind de-a dreptul scandaloase de oficialitati, presa si o categorie mai indoctrinata a populatiei.

Propaganda oficiala de la Tiraspol, traditional favorabila Rusiei, sustinuta de militia si Securitatea transnistreana, au prezentat ani la randul SUA, alaturi de Romania si Republica Moldova ca fiind dusmanii de moarte ai Transnistriei, "imperialisti care doresc doar extinderea puterii militare a NATO si eliminarea Rusiei din regiune".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Tiraspol, #panou, #publicitar, #work and travel , #stiri externe