Ziare.com

Aniversarea Revolutiei Trandafirilor in Georgia, umbrita de conflictul cu Rusia

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 15:39

   

Aniversarea Revolutiei Trandafirilor in Georgia, umbrita de conflictul cu Rusia
Georgia a marcat implinirea a cinci ani de la Revolutia Trandafirilor duminica, intr-o atmosfera sumbra, iar presedintele Mihail Saakasvili a indemnat populatia la unitate, dupa conflictul dezastruos cu Rusia din luna august.

Spre deosebire de anii trecuti, de data aceasta nu au fost organizate petreceri pentru a marca aniversarea revolutiei din anul 2003, care l-a adus la putere pe Saakasvili, un tanar prooccidental care promitea o schimbare democratica, arata Reuters.

Revolutia si-a pierdut rapid stralucirea

Liberalizarea si cresterea economica au fost umbrite de acuzatii de totalitarism. Criticii Guvernului spun ca libertatea presei este limitata, ca sistemul judiciar este aservit si ca opozitia este reprimata.

Conflictul din luna august, cand trupe ruse au intrat pe teritoriul georgian pentru a contracara un atac al fortelor de Tbilisi din Osetia de Sud, a ridicat noi semne de intrebare privind capacitatea de conducere a lui Saakasvili.

"Marcam implinirea a cinci ani de Revolutia Trandafirilor confruntandu-ne cu dificultati, cu un agresor foarte puternic", a spus Saakasvili intr-un discurs televizat, sambata seara.

"Avem nevoie de unitate pentru a depasi aceste probleme si ne trebuie vointa pentru a continua reformele", a adaugat el.

El a cerut populatiei sa ajute refugiatii pentru a marca aceasta aniversare.

Saakasvili este in continuare popular, dar se confrunta cu din ce in ce mai multe critici dupa conflictul din luna august, care a antrenat o deteriorare a relatiilor dintre Occident si Rusia, a determinat zecii de mii de persoane sa isi paraseasca locuintele si a speriat investitorii straini.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor