Arma secreta din Razboiul Rece: Experimentele teribile desfasurate in URSS si SUA

Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 15:32
7045 citiri
Arma secreta din Razboiul Rece: Experimentele teribile desfasurate in URSS si SUA

SUA si URSS nu se luptau doar pentru a ajunge primii pe Luna, in timpul Razboiului Rece. Sovieticii si americanii au dedicat foarte multi bani si timp unor experimente de citire a gandurilor adversarilor lor.

Conform unui articol semnat de cercetatorul Serge Kernbach, de la un centru specializat din Stuttgart, Germania, programul URSS-ului a durat intre anii 1917 si 2003, scrie news.com.au. Ei au dedicat acestui program suma totala de un miliard de dolari.

Si americanii au dezvoltat acelasi tip de cercetare pentru citirea gandurilor oamenilor. O asemenea capacitate era privita ca o arma de temut de catre cele doua parti. Noile detalii aparute sunt bazate pe documente declasificate recent.

Experiemente controversate

URSS-ul avea un dispozitiv numit "cerpan". El putea genera si stoca radiatia electromagnetica de frecventa inalta, care putea afecta alte obiecte. Un asemenea dispozitiv putea acumula in el bionergia de la oameni, plante si animale, putand sa o elibereze ulterior in exterior.

Programul psihotronic era cunoscut in SUA drept parapsihologie, el implicand controlul celorlalti de la distanta, finantarea venind de la guvern. Cele doua state nu cunosteau detalii despre experimentele facute de fiecare, dar participau la operatiuni secrete care se asemanau unmele cu altele.

In SUA se desfasura si un program secret numit MKUltra, derulat de CIA timp de 20 de ani. Cercetatorii implicati in el urmareau posibilitatea de a manipula mintea celorlalti cu ajutorul undelor electromagnetice care puteau altera functiile cerebrale ale oamenilor.

Totul implica cercetari ilegale si folosirea unor substante periculoase precum LSD, dar si hipnoza si agenti radiologici si biologici. Uneori, experimentele se desfasurau fara ca oamenii sa stie ca sunt subiectii lor.

Care sunt rezultatele?

Nu se cunosc, insa, rezultatele acestor cercetari. Nu se stie nici daca in Rusia si SUA exista in prezent astfel de programe in derulare. Presedintele rus Vladimir Putin a facut unele referiri la posibile arme ale viitorului, in campania lui electorala. El a vorbit chiar despre arme psihologice si geofizice pe care Rusia le-ar putea avea la dispozitie in viitor, alaturi de armamentul nuclear.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...