Ziare.com

Autoritatile de la Chisinau dau startul la "pomana electorala"

de Ana Ilie
Marti, 30 Iunie 2009, ora 16:13

   

Autoritatile de la Chisinau dau startul la "pomana electorala"
Cu mai putin o luna pana la alegerile parlamentare anticipate, puterea de la Chisinau a inceput sa imparta in stanga si-n dreapta "pomana electorala".

Cabinetul de ministri moldovean a aprobat luni "Regulamentul cu privire la eliberarea gratuita a unor bunuri materiale", in baza caruia producatorii agricoli care au suprafete mai mari de 50 de hectare vor beneficia de motorina gratuita pentru campania de recoltare si intretinere a culturilor agricole, precum si pentru extinderea plantatiilor forestiere, scrie Jurnalul de Chisinau.

Cele 9.500 de tone de motorina au fost oferite drept ajutor umanitar de catre concernul rus Gazprom, in urma cu cateva luni.

Guvernul nu i-a uitat nici pe cei cu teren putin: producatorii agricoli cu terenuri mai mici de 50 de hectare vor beneficia de banii obtinuti in urma comercializarii motorinei cuvenite, care vor fi directionati la acoperirea partiala a impozitului funciar.

O alta hotarare aprobata de Executiv prevede acordarea de ajutor sinistratilor din localitatile afectate de grindina.

Astfel, sinistratii si institutiile sociale din sapte raioane ale tarii, care au avut de suferit din cauza ploilor abundente din perioada 23 - 25 iunie, vor primi din partea statului ajutor sub forma de foi de ardezie, sticla de geam si cherestea, in valoare de 1,7 milioane de lei.

De asemenea, din rezerva de stat va fi eliberata si o cantitate de motorina destinata Ministerului Afacerilor Interne pentru transportarea materialelor de constructie catre sinistrati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor