Spania, lovita de furtuni si vant. MAE a emis atentionare de calatorie pentru aceasta tara

Luni, 08 Februarie 2021, ora 22:18
2726 citiri
Spania, lovita de furtuni si vant. MAE a emis atentionare de calatorie pentru aceasta tara
Spania lovita de vant puternic FOTO Pixabay.com

Romanii care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Regatul Spaniei trebuie sa stie ca Agentia Meteorologica de Stat (AEMET) a emis coduri portocaliu si galben de furtuna si vant pentru unele zone. Informatia a fost transmisa de MAE.

Un cod portocaliu a fost emis pentru marti, 9 februarie, in Spania, in comunitatile Andaluzia, Castilla La Mancha si Regiunea Murcia - pentru furtuna si vant, si Aragon - pentru ninsori si vant; miercuri, 10 februarie, in comunitatile Andaluzia si Regiunea Murcia - pentru furtuna si vant, si Aragon si Catalonia - pentru ninsori si vant/viscol.

Cod galben a fost emis pentru: marti, 9 februarie, in comunitatile Madrid, Aragon, Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Catalonia, Extremadura, Galitia, Navarra, La Rioja, Regiunea Murcia, Comunitatea Valenciana, Insulele Baleare si orasul Ceuta; miercuri, 10 februarie, in comunitatile Asturia, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Galitia, Tara Bascilor, La Rioja, Comunitatea Valenciana, Insulele Baleare si orasul Ceuta.

MAE le recomanda cetatenilor romani sa consulte in permanenta informatiile publice comunicate de autoritatile spaniole si sa respecte cu strictete recomandarile acestora. De asemenea, cetatenii romani care se afla in zonele afectate, in caz de urgenta, pot sa apeleze numarul unic de urgenta 112.

Una dintre cele mai grele ierni din Spania ultimilor zeci de ani. Guvernul trimite convoaie cu alimente si vaccin anti-COVID in zonele afectate

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romanei la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de permanenta al Sectiei consulare al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Spaniei: +34669362202.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda si consultarea paginilor de Internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=hoy, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Val de aer polar in Spania

In perioada 12-13 ianuarie Peninsula Iberica a fost afectata de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15 grade C in unele regiuni.

Gerul a venit dupa mai multe zile in care a nins abundent. Autoritatile au transmis batranilor sa ramana in locuinte. Cel putin sapte persoane au murit din cauza vremii. Cele mai recente doua victime erau persoane fara adapost din Barcelona, transmite BBC.

Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
Rezultat uimitor în derby-ul românilor din Spania. Ce-au făcut Ianis Hagi și Horațiu Moldovan
Rezultat uimitor în derby-ul românilor din Spania. Ce-au făcut Ianis Hagi și Horațiu Moldovan
Echipa spaniolă Alaves a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 2-0, gruparea Atletico Madrid, în etapa a 32-a din La Liga. Istoria partidei de pe Mendizorroza s-a scris în minutul...
#vant, #Spania, #atentionare de calatorie , #stiri externe