Avion prabusit in Libia: Cel putin 100 de morti, un copil a supravietuit

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 10:38
5994 citiri
Avion prabusit in Libia: Cel putin 100 de morti, un copil a supravietuit
Foto: Disconaplondon

Un avion s-a prabusit, miercuri, pe aeroportul din Tripoli, in Libia, iar in urma accidentului si-au pierdut viata 104 persoane.

Primele informatii anuntau ca toti pasagerii care se aflau la bordul avionului si-au pierdut viata, potrivit The Bali Times.

O sursa citata de postul de televiziune Al Jazeera sustine, insa, ca exista si un supravietuitor: un copil in varsta de opt ani.

Ulterior, informatia a fost confirmata de ministrul Tramnsporturilor din Libia, care a adaugat ca si-au pierdut viata cel putin 96 de persoane, relateaza AP.

Potrivit CNN, s-ar fi gasit cutia neagra a avionului, care va oferi informatii despre evenimentele petrecute in ultimele clipe dinaintea tragediei.

Avionul s-a prabusit in timpul manevrelor de aterizare, cand se afla la doar un metru departare de pista. Aparatul a explodat si s-a dezintegrat complet la impactul cu solul. Ministrul Transporturilor libian a anuntat ca s-a eliminat ipoteza unui atac terorist, insa nu se cunosc cauzele accidentului.

Compania Afriqiyah Airways a confirmat tragedia pe site-ul oficial si a anuntat ca se desfasoara operatiuni pentru gasirea eventualilor supravietuitori.

Cu toate acestea, compania a anuntat ca "nu se cunosc informatii despre posibilele victime sau supravietuitori". La bordul avionului se aflau 93 de pasageri si 11 membri ai echipajului, potrivit anuntului companiei.

Se pare ca la bordul avionului se aflau pasageri de diverse nationalitati, printre care si britanici si sud-africani, iar membrii echipajului erau de nationalitate libiana, potrivit unui angajat al companiei, citat de BBC. Ministerul de Externe olandez a confirmat ca la bordul avionului se aflau zeci de cetateni olandezi.

Avionul venea din Africa de Sud si trebuia sa ajunga in Libia, anunta oficialii. Dupa escala la Tripoli, avionul trebuia sa mai efectueze un zbor pana in Gatwick.

Aeronava Airbus apartinand Afriqiyah Airways, companie detinuta de un fond de investitii mixt, trebuia sa aterizeze la Tripoli, dupa o cursa dinspre Johannesburg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#avion prabusit, #accident avion Libia, #avion prabusit Tripoli , #stiri externe