Beijing si Riad, afectate de furtuni uriase de nisip (Video)

Sambata, 20 Martie 2010, ora 14:04
1870 citiri
Beijing si Riad, afectate de furtuni uriase de nisip (Video)
Foto: Reuters

Tone de nisip desertic au patruns sambata dimineata in Beijing, spulberate de o furtuna puternica, acoperind capitala Chinei cu o pulbere galben-portocalie.

Autoritatile au avertizat populatia in privinta calitatii aerului, motiv pentru care putini locuitori ai orasului s-au incumetat sa mai iasa din case, acestia fiind nevoiti sa isi acopere fetele cu masti, informeaza Reuters.

Nivelul de atentionare asupra calitatii aerului a fost ridicat la 5, situatie foarte rar intalnita. De asemenea, toti iubitorii sporturilor in aer liber au fost avertizati sa renunte in acest weekend si sa isi faca antrenamentele in interiorul cladirilor.

Guvernul chinez si-a exprimat in repetate randuri ingrijorarea cu privire la inrautatirea calitatii mediului, cheltuind milioane de dolari pe proiecte care vizeaza impaduriri in zonele desertice.

Si intr-o alta zona a lumii, la Riad, capitala Arabiei Saudite, s-a inregistrat vineri o furtuna de nisip uriasa, informeaza ennaharonline.com .

Traficul a fost oprit dupa o coliziune in lant cauzata de vizibilitatea redusa, iar portile orasului s-au inchis. Si cursele aeriene de pe Aeroportul International au avut de suferit din aceleasi cauze.

#furtuni nisip Beijing Riad , #stiri externe