Berlinul este dispus sa stationeze in Franta militari germani

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 19:06
1212 citiri
Berlinul este dispus sa stationeze in Franta militari germani

Germania s-a declarat dispusa miercuri sa trimita in Franta, pana in toamna anului 2009, asa cum a propus Parisul, o parte a militarilor germani din Brigada franco-germana, ceea ce ar fi o premiera din 1945 pana in prezent.

"Germania este dispusa, in principiu, ca in Franta sa stationeze membri ai Brigazii franco-germane, inclusiv forte germane", a declarat adjunctul purtatorului de cuvant al guvernului, Thomas Steg, citat de AFP.

Viitorul acestei brigazi, formata in prezent din 2.800 de militari germani si 2.300 de francezi, stationata in intregime in sud-vestul Germaniei, a fost discutat luni, la Paris, de cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, potrivit sursei citate. Ei sunt de acord ca aceasta brigada sa fie mentinuta, a precizat el.

"Presedintele francez a facut propunerea, iar partea germana o considera un gest de prietenie, ca o parte a acestei brigazi sa fie stationata pe teritoriul francez. Cancelarul german a spus ca este dispus sa evalueze in comun modalitatile in care s-ar efectua aceasta redesfasurare, este de acord ca militari germani sa fie stationati in aceasta brigada comuna in Franta", a spus Steg.

"Din cate stiu, ar fi pentru prima data" de la sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial ca unitati militare germane sa fie stationate in Franta, a spus Steg, salutand caracterul "profund simbolic" al propunerii franceze si marea "semnificatie istorica" a acesteia.

Sute de militari germani, mai ales ofiteri, se afla deja in Franta, in cartierul general al Eurocorps din Strasbourg, insa nu este vorba propriu-zis de unitati militare germane.

Dosarul Brigazii franco-germane urmeaza sa fie discutat "in curand" la nivelul ministrilor apararii din cele doua state, iar o decizie va fi luata anul viitor, a spus Steg. In iulie, Merkel a spus ca ar fi "regretabila" desfiintarea Brigazii franco-germane.

Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Document secret. Armata Germană face planuri cum va hrăni mii de soldați americani în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO
Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Thomas Steg, #Germania, #Franta, #stationare, #Militari , #stiri externe