Berlusconi, din nou prin tribunale

Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 14:58
635 citiri
Berlusconi, din nou prin tribunale
Foto: yahoo.com

Privat de imunitatea penala, seful guvernului italian, Silvio Berlusconi, va lua din nou calea tribunalelor, incepand din noiembrie, insa deja a avertizat ca nu va demisiona, indiferent daca va fi condamnat sau nu, informeaza AFP.

Magistratii milanezi n-au asteptat prea mult. Imediat ce Curtea Constitutionala a publicat decizia prin care a respins legea Alfano, ce il proteja pe presedintele Consiliului de orice urmarire penala pe durata mandatului, ei au repornit masina judiciara.

Prima intalnire cu justitia, de pe banca acuzatilor, a Cavalerului in varsta de 73 de ani va avea loc la 16 noiembrie, intr-o afacere in care grupul sau media, Mediaset, este acuzat s-a sustras de la plata impozitelor datorate statului prin suprafacturarea unor drepturi de difuzare.

Insa procesul cel mai asteptat, cel pentru coruptie, se va relua la 27 noiembrie. Berlusconi este acuzat ca i-a dat avocatului sau britanic David Mills suma de 600.000 de dolari pentru a depune marturie falsa, favorabila lui, in alte procese deschise impotriva sa in anii '90.

Mills a fost condamnat la patru ani si jumatate inchisoare in aceasta afacere, pedeapsa confirmata martea trecuta si in apel. Cazul lui Berlusconi a fost disociat gratie legii cu privire la imunitatea penala adoptata la 22 iulie 2008, la numai cateva saptamani dupa intoarcerea sa la putere. Legea a fost insa respinsa de Curtea Constitutionala la 7 octombrie.

Seful guvernului de dreapta, care se declara victima "judecatorilor de stanga", a calificat deja aceste doua procese drept "farse autentice" si a avertizat ca isi va sacrifica din timpul necesar exercitarii functiei pentru a merge in fata tribunalelor si pentru a dezminti toate acuzatiile care i se aduc.

In cazul unei condamnari, a anuntat el sambata, nu va demisiona. "Am in continuare incredere in existenta unor magistrati seriosi, care dau sentinte serioase, bazate pe fapte", i-a declarat Berlusconi jurnalistului Bruno Vespa intr-o carte care va aparea in curand, dar din care au fost deja difuzate unele extrase sambata. "Daca va exista o condamnare in procese, ne vom confrunta cu o asemenea rasturnare a adevarului, incat as simti obligatoriu datoria sa rezist si sa raman in post pentru a apara democratia si statul de drept", a declarat seful guvernului italian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Silvio Berlusconi procese, #Silvio Berlusconi demisie , #stiri externe