Bilantul catastrofelor naturale din 2010 (Galerie foto)

Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 13:33
3456 citiri
Bilantul catastrofelor naturale din 2010 (Galerie foto)

Mai sunt doar cateva zile din anul 2010, an marcat de catastrofe naturale majore pe Terra, cilcoane, inundatii, alunecari de teren, cutremure si eruptii vulcanice majore.

Citand surse ale agentiilor de presa, Reuters si AFP, cotidianul francez Le Figaro a realizat un clasament al acestor nefericite evenimente, un bilant al catastrofelor din 2010.

1. ianuarie 2010

Haiti, cea mai saraca tara de pe continentul american, a fost lovita de un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, avand epicentrul la 50 km de capitala Port-au-Prince.

Bilantul victimelor este tragic, peste 250.000 de morti si peste 1,5 milioane de persoane evacuate. Efectele cutremurului au fost amplificate si de inundatiile generate de uraganul Thomas, urmand si o epidemie severa de holera.

2. februarie-aprilie 2010

Cutremur teribil in Chile pe 27 februarie 2010, care a generat un tsunami, generand chiar modificarea axei de rotatie a Pamantului cu 8 cm, conform NASA.

Furtuna Xynthia, 26 februarie-1 martie, a afectat mai multe tari europene, producand pagube considerabile si 50 de morti in Franta. In februarie-aprilie, China este confruntata cu o seceta severa, care a afectat mai mult de 24 de milioane de oameni, incendii si pierderi de vieti omenesti.

3. aprilie-mai 2010

Ploi torentiale si alunecari de teren in Brazilia, inundatii majore in zona Rio de Janeiro. Cutremur in zona tibetana a Chinei, Qinghai, soldat cu peste 1.400 de morti si 10.000 de raniti.

Eruptia vulcanului Eyjafjoll, din Islanda, a dus la paralizarea spatiului aviatic european pentru mai multe zile, generand pierderi semnificative de milioane de euro firmelor de transport aerian.

4. mai-iulie 2010

Inundatii catastrofale in toata China din cauza ploilor torentiale, in special in sud-estul tarii, care au generat peste 4.200 de morti, mii de cladiri distruse si milioane de oameni evacuati. Alerta a fost maxima la barajul Three Gorges Dam, construit pe fluviul Yangtze, China temandu-se ca acesta va ceda sub presiunea apelor.

5. iulie-august 2010

Inundatii masive in Pakistan, de fapt un adevarat potop, 50.000 km patrati din suprafata tarii au fost sub ape si peste 2 milioane de hectare de culturi agricole afectate, bilantul fiind tragic, morti si peste 7 milioane de oameni fara adapost.

Incendii masive in Rusia dupa o seceta fara precedent, care a afectat 32 de regiuni si care au dus la reducerea cu o treime a productiei de grau.

6. octombrie-noiembrie 2010

Eruptii repetate ale vulcanului Merapi din Thailanda, incepand cu 26 octombrie 2010, bilant tragic in Cercul de Foc al Pacificului, 273 de morti si peste 40.000 de persoane evacuate in taberele de refugiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#catastrofe naturale 2010 , #stiri externe