Bilantul tragediei din Bangladesh a depasit 900 de morti

Joi, 09 Mai 2013, ora 09:54

   

Bilantul tragediei din Bangladesh a depasit 900 de morti
Bilantul celui mai grav accident industrial din Bangladesh a depasit 900 de morti, a anuntat armata joi, dupa ce a descoperit din nou corpuri in ruinele unui imobil in care se aflau ateliere de confectii, ce s-a prabusit luna trecuta, langa Dhaka.

In urma acestei tragedii, Bangladesh a promis ca va implementa o serie de reforme de munca. Printre aceste masuri se numara recrutarea a 200 de inspectori in constructii, o analiza atenta a producatorilor de imbracaminte si promisiunea de a rezolva toate problemele fabricilor care ridica semne de intrebare.

In aprilie s-a decis inspectarea conditiilor de siguranta in toate fabricile de imbracaminte.

Dawn scrie ca din motive de securitate au fost inchise 18 fabrici.

"Saisprezece fabrici au fost inchise in Dhaka si doua in Chittagong", a anuntat ministrul Abdul Latif Siddique, precizand ca vor asigura standardele impuse de Organizatia Internationala a Muncii.Cladire prabusita in Bangladesh: Managerii fabricii au fost arestati

Un nou incident

Cel putin sapte persoane au murit, miercuri seara, intr-un incendiu izbucnit la o fabrica de confectii din Bangladesh.

Printre victime se numara un ofiter de politie si proprietarul fabricii, care au ajuns la fata locului dupa izbucnirea incendiului, arata CNN.

Zabidur Rahman, directorul fabricii, a declarat ca incendiul a izbucnit la etajul al treilea si ca victimele au murit sufocate.

Cu toate acestea, Mohammad Mahbub, seful Serviciului de Pompieri, a sustinut ca fabrica era inchisa si ca nu existau muncitori in interior in momentul izbucnirii incendiului.

Tragedia aceasta are loc la cateva saptamani dupa prabusirea unei cladiri de opt etaje situata langa capitala Bangladeshului, Dhaka. Cladirea, care gazduia cinci fabrici de imbracaminte, s-a prabusit ingropand sute de oameni.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2201 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
adevarul
Din pacate putzin le pasa guvernelor (din Bangladesh si Occident) ca acolo au murit aprox. 1000 de oameni care muncesc ca sclavi pentru 30-32 euro pe luna in conditii de sclavie 'legalizata'.
Imi aduc aminte cuvintele prim-ministrului
izdrakelit Menahem Beguin care a spus adevarul verde in fatza: " Rasa noastra este Rasa stapanitoare. Suntem zei divini pe aceasta planeta. Suntem diferiti de celelalte rase inferioare, precum acestea sunt diferite de insecte. De fapt, in comparatie cu rasa noastra, celelalte rase sunt excremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pe pamant va fi condus de liderii nostri cu mana de fier. Masele ne vor linge picioarele si ne vor servi ca si SCLAVI ! "
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor