Bill Gates ramane cel mai bogat om din SUA

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 11:51
1231 citiri
Bill Gates ramane cel mai bogat om din SUA
Foto: pay-palestine.org

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, ramane cel mai bogat american (pentru al 17-lea an consecutiv) cu o avere estimata la 54 miliarde de dolari, in crestere cu patru miliarde de dolari fata de anul trecut, potrivit clasamentului anual al celor mai bogati 400 de americani realizat de revista Forbes, transmite Reuters.

Pe locul al doilea se situeaza investitorul Warren Buffett, directorul executiv al companiei Berkshire Hathaway, cu o avere estimata la 45 de miliarde de dolari, cu cinci miliarde de dolari mai mult decat anul trecut.

Urmeaza fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu o avere de 27 miliarde de dolari.

Spre deosebire de editia din 2009 a listei Forbes 400, un numar de 217 de miliardari americani au in prezent o avere mai mare decat cea de anul trecut, in timp ce 84 de miliadari au inregistrat o scadere a averii lor.

Comparativ, in 2009 fata de 2008, 314 membri ai Forbes 400 au inregistrat o scadere a averii lor.

In total, averea combinata a celor mai bogati 400 de americani a crescut cu opt procente, pana la 1.370 miliarde de dolari, de la 1.270 miliarde de dolari anul trecut. Chiar si asa este sub totalul de 1.570 miliarde de dolari inregistrat in anul 2008.

De asemenea, averea necesara pentru a fi inclus in lista Forbes 400 a crescut la un miliard de dolari, fata de 2009 cand o avere de 950 milioane de dolari era suficienta pentru a fi inclus in clasamentul celor mai bogati americani.

Nu exista persoane nou intrate sau care sa fi parasit primele zece locuri ale listei Forbes 400, chiar daca au existat unele modificari ale pozitiilor ocupate de cei mai bogati 10 americani.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, locul 35 in lista Forbes 400, a inregistrat cea mai mare crestere a averii comparativ cu anul trecut, gratie unei cresteri de 245 de procente pana la 6,9 miliarde de dolari, de la doua miliarde de dolari.

California este statul american cu cei mai multi miliardari, 83, urmat de New York, cu 64, Texas, 45, si Florida cu 26 de miliardari.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Bill Gates avere, #top americani bogati , #stiri externe