Bill Richardson renunta la functia de secretar al Comertului

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 07:57
1207 citiri
Bill Richardson renunta la functia de secretar al Comertului

Guvernatorul de New Mexico Bill Richardson a renuntat duminica la nominalizarea sa in administratia Obama, pentru functia de secretar al comertului, explicand ca o ancheta lansata in statul sau ar putea complica votul de confirmare din Senat, relateaza Reuters.

Richardson, fost candidat la investitura democrata si unul dintre cei mai cunoscuti politicieni hispanici din tara, este primul membru al administratiei Obama care se retrage, cu mai putin de trei saptamani inainte de investirea noii echipei. Presedintele ales, care urma sa se mute duminica la Washington, a declarat intr-un comunicat ca accepta retragerea guvernatorului de New Mexico cu "un regret profund".

Richardson a negat ca ar fi incalcat legea intr-un scandal privind o companie care a lucrat cu guvernul din New Mexico, El a precizat, insa, ca ancheta in acest dosar, care ar putea dura mai multe saptamani sau chiar luni, "ar implica o amanare inacceptabila a procesului de confirmare".

Potrivit asteptarilor, nominalizarea guvernatorului de New Mexico ar fi trebuit sa fie confirmata cu usurinta in Senat, dominat de democrati, care va incepe in cursul saptamanii sa se pronunte asupra echipei lui Obama. Dar un nou scandal, dupa cel generat de guvernatorul de Illinois, care a incercat sa vanda locul lasat liber de presedintele ales in Senat, ar pune intr-o pozitie si mai dificila tabara lui Obama.

Richardson a fost ambasador american la ONU, secretar pentru energie in administratia Clinton si membru al Camerei Reprezentantilor. El l-a sustinut pe Obama inca de la inceputul campaniei, dupa ce a renuntat la propriile sale ambitii prezidentiale.

Politicianul hispanic a anuntat duminica faptul ca intentioneaza sa ramana guvernator de New Mexico. "Vreau sa spun, fara echivoc, ca eu si administratia mea am reactionat corespunzator in toate problemele si ca aceasta ancheta va dovedi acest lucru", a dat asigurari Richardson intr-un comunicat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Bill Richardson, #guvernator, #New Mexico, #secretar Comert , #stiri externe