Legendarul hotel Burj Al Arab se deschide pentru prima dată vizitatorilor VIDEO

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 23:09
2837 citiri
Legendarul hotel Burj Al Arab se deschide pentru prima dată vizitatorilor VIDEO

Dușuri decorate cu gresie din aur de 24 de carate, pilote umplute cu pene din cuiburi de rață sălbatică, din Islanda, 30 de tipuri diferite de marmură.

Un tavan ornat cu 21.000 de cristale Swarovski, care reprezintă Calea Lactee. Toate acestea reprezintă doar o mică parte din opulența prezentă în Burj Al Arab din Dubai, unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din lume.

Până acum, dacă nu erai client al hotelului sau dacă nu luai masa la unul dintre restaurantele sale, experiența la Burj Al Arab se limita doar la a poza exteriorul, de pe o plajă publică din apropierea clădirii.

Însă, de astăzi, ușile hotelului se deschid și pentru vizitatori. Vreme de aproape 22 de ani, Burj Al Arab a stat mândru pe propria insulă privată, chiar lângă coasta Jumeirah, fiind foarte ușor de recunoscut după designul clădirii, sub formă de pânză de corabie.

Heliportul său, suspendat la 210 metri deasupra apei, a avut rol de gazdă pentru multe evenimente importante de-a lungul anilor. Andre Agassi și Roger Federer au jucat împreună tenis aici, în 2005, iar pilotul de Formula 1 David Coulthard a făcut drifturi aici în 2013.

În februarie 2021, în timp ce lumea era în lockdown, DJ-ul David Guetta a folosit heliportul ca scenă pentru evenimentul său "United at Home", transmis online. Iar în august 2021, ca parte dintr-o nouă campanie de promovare a turismului în Dubai, actorii de la Hollywood Zac Efron și Jessica Alba au sărit cu parașuta aici.

Motivul pentru care faimosul hotel se deschide publicului larg este faptul că anjul 2021 marchează 50 de ani de la crearea Emiratelor Arabe Unite. De asemenea, are legătură și cu deschiderea Expo 2020 Dubai, prima expoziție mondială desfășurată în Orientul Mijlociu.

Ce anume vor putea experimenta vizitatorii

Turul de 90 de minute începe dintr-un nou centru de primire, cu o plimbare în trăsură, pe o pod de 340 de metri, care conectează insula privată pe care este construit hotelul. Pe pod va fi și o oprire, ca vizitatorii să aibă ocazia să fotografieze hotelul în voie. La sosirea la Burj Al Arab, după tradiționala ceremonie de bun-venit, în care gazdele stropesc oaspeții cu apă de trandafir, se intră într-un atrium de 180 de metri, cel mai înalt din lume și turul propriu-zis al clădirii începe.

La 321 de metri, Burj Al Arab este cu doar trei metri mai mic decât Turnul Eiffel și cu 60 mai mic decât Empire State Building. Un lift din sticlă va ridica vizitatorii până la etajul 25 (de fapt, etajul 50, având în vedere că fiecare cameră din hotel este întinsă pe 2 etaje), unde are loc, de fapt, evenimentul pe care cei mai mulți îl așteaptă, și anume turul Apartamentului Regal.

Dacă exteriorul Burj Al Arab-ului este expresia unei arhitecturi ultramoderne, interiorul, proiectat de designerul Khuan Chew, este o combinație luxoasă de stiluri occidentale și orientale. Are 8.000 de metri pătrați acoperiți cu foiță de aur de 22 de carate și 24.000 de metri pătrați de marmură.

Citeste si:
E fantastică! Ana Maria Popescu încheie anul competiţional cu încă o medalie!
E fantastică! Ana Maria Popescu încheie anul competiţional cu încă o medalie!
Sportiva Ana Maria Popescu încheie anul 2021 cu o medalie de argint cucerită în proba individuală la Cupa Mondială găzduită de Emiratele Arabe Unite, informează Federaţia Română de...
Statul din Orientul Mijlociu unde 100% din populația eligibilă este vaccinată
Statul din Orientul Mijlociu unde 100% din populația eligibilă este vaccinată
Emiratele Arabe Unite este pe primul loc mondial în topul vaccinărilor anti-COVID, după ce procentul de acoperire a serurilor a ajuns la 100% cu cel puțin o doză și peste 90% cu schema...