Bush si Clinton, glumite pe tema vietii de dupa Casa Alba

Sambata, 30 Mai 2009, ora 17:19
1509 citiri
Bush si Clinton, glumite pe tema vietii de dupa Casa Alba

Fostii presedinti americani George W. Bush si Bill Clinton au glumit pe tema vietii dupa Casa Alba si si-au luat reciproc apararea in timpul unei discutii publice despre chestiuni internationale vineri, in Toronto, relateaza Reuters.

La prima lor discutie publica de cand si-au incheiat mandatele, Bush si Clinton s-au contrazis politicos pe mai multe chestiuni, dar s-au sustinut in privinta altora si au refuzat sa-l critice pe actualul presedinte Barack Obama.

Vicepresedintele lui Bush, Dick Cheney, este in prezent cel mai aspru critic al lui Obama si cel mai fervent aparator al politicilor administratiei Bush dupa atacurile din 11 septembrie, insa Bush a spus ca nu suporta cand era criticat de fosti presedinti, dupa ce a preluat functia. "Lucrurile pe care le spun nu constituie o critica la adresa succesorului meu in functie, sunt destule critici in societatea americana", a tinut el sa sublinieze.

Bush a spus ca se bucura de faptul ca acum este un cetatean ca oricare altul, dar le-a multumit organizatorilor conferintei din Toronto ca i-au dat ceva de facut.

Fostul presedinte a povestit ca acum face ce ii spune sotia sa, Laura, si ca a descoperit cat de dificil este sa cureti dupa catel. "Iata-ma, un fost presedinte, cu o punguta de plastic pe mana, strangand ceea ce evitasem timp de opt ani", a spus Bush, spre amuzamentul celor 6.000 de persoane prezente.

El a mai declarat ca si-a sunat mama pentru a o anunta despre evenimentul din Toronto si ea i-a spus ca Bill Clinton a petrecut atat de mult timp cu George Bush tatal in actiuni caritabile, incat Clinton este ca si fiul ei. Intorcandu-se spre Bill Clinton, Bush a glumit: "Deci, fratioare, este bine sa fiu alaturi de tine".

Democratul Clinton a declarat ca acum noua sa provocare este sa nu spuna lucruri care ar pune-o intr-o situatie delicata pe sotia sa Hillary, in prezent secretar de stat. "Nimanui nu-i pasa ce spun, atat timp cat nu o sfeclesc. Trebuie sa ma gandesc ce vor fi intrebati Hillary si Obama maine, daca fac ceva astazi", a explicat el.

Clinton, imbracat intr-un costum bej si purtand o cravata rosie, si Bush, intr-un costum bleumarin, si-au strans mainile cand au urcat pe scena. In timpul celor doua ore de discutii, fiecare a tinut un scurt discurs si a raspuns la intrebari despre chestiuni de interes international.

Citeva sute de persoane au protestat fata de eveniment in Toronto, indignate mai ales de politicile fostei administratii Bush.

Presedintia, o slujba grea

Moderatorul, fostul premier al New Brunswick Frank McKenna, i-a intrebat pe politicieni despre Afganistan, Cuba, Darfur, Rwanda si drepturile homosexualilor, dar a recunoscut la final ca nu a reusit sa provoace o confruntare intre cei doi fosti lideri. "Presedintii - 2, McKenna - 0", a spus el.

Intalnirea cordiala dintre Bush si Clinton a atras atentia mai ales datorita caldurii sale. Ei au avut opinii diferite pe tema drepturilor homosexualilor si pe tema impactului razboaielor din Irak si Afganistan, dar altfel si-au luat reciproc apararea si au insistat ca presedintia este o slujba mult mai grea decat pare.

Dupa ce Clinton a vorbit despre esecul in a impiedica genocidul din Rwanda, lucru pe care l-a calificat drept cel mai mare regret al presedintiei sale, Bush a vorbit despre dificultatile in a forma o coalitie multilaterala care sa opreasca tragediile. "Cred ca esti prea dur cu tine", i-a spus Bush lui Clinton, explicand ca nici el nu a reusit sa convinga un grup multinational in legatura cu oprirea crimelor si foametei din Darfur.

In privinta Sudanului, Clinton l-a aparat pe Bush: "Sudanul este o tara complicata. Cred ca a facut tot ce a putut".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Bush Clinton glume, #Bush Clinton Toronto, #George W Bush, #Bill Clinton , #stiri externe
Comentarii
S
SS-Independentul
rank 1
Amandoi au mai...glumit si in timpul functiei...Bill cu Monica, iar Dubya cautand la acea petrecere armele de distrugere in masa, pe...