Angela Markel spera ca vaccinarile vor ajuta la infrangerea COVID-19

Duminica, 06 Decembrie 2020, ora 12:38
1824 citiri
Angela Markel spera ca vaccinarile vor ajuta la infrangerea COVID-19
Foto: facebook Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat speranta ca vaccinarile asteptate in curand vor inversa tendinta in lupta impotriva COVID-19, relateaza duminica dpa.

Vorbind sambata in podcastul saptamanal video, ea a avertizat ca aceasta nu este o chestiune de doar cateva luni.

"Dupa peste noua luni de pandemie, acum vedem lumina la capatul tunelului", a spus Merkel, adaugand ca spera ca unul sau mai multe vaccinuri sa devina disponibile in curand.

Merkel a subliniat ca ajutorul masiv de la stat in contextul pandemiei de COVID-19 nu poate continua la nesfarsit la nivelurile actuale, exprimandu-se inaintea negocierilor din parlament pentru bugetul pe 2021.

"Guvernul federal, landurile si consiliile trebuie sa lucreze impreuna intr-o maniera constructiva pentru a depasi pandemia si consecintele acesteia in cel mai bun mod posibil"', a spus Merkel in podcastul sau video.

Bundestagul (parlamentul german) urmeaza sa dezbata marti proiectul de buget propus pe anul viitor, din care peste o treime este preconizat sa fie finantat prin imprumut.

Guvernul de coalitie prevede sa se imprumute cu inca 180 de miliarde de euro (218 miliarde de dolari) anul viitor, Merkel aparand cresterea datoriei.

"Costurile ar fi si mai ridicate - financiar si social - daca multe intreprinderi ar da faliment si s-ar pierde milioane de locuri de munca", a opinat ea, adaugand ca, in 2021, statul ar putea cheltui din nou sume mari pe seama

economiilor facute in ultimii ani.

In total, guvernul german prevede cheltuirea a aproape jumatate de trilion de euro si sa se imprumute de doua ori mai mult anul viitor. De asemenea, executivul de la Berlin prevede reduceri de impozite pentru multi cetateni.

"Apoi, vom putea invinge virusul pas cu pas", a declarat Angela Merkel.

Primele vaccinari se asteapta sa inceapa in Germania in jurul Anului Nou, a anuntat vineri ministrul german al sanatatii, Jens Spahn.

Spahn a declarat ca vaccinarile in masa trebuie asteptate catre vara. "De acum sunt foarte optimist ca vaccinarile in masa vor incepe cel tarziu la vara", a declarat el portalului de stiri t-online.

Ministrul german presupune ca va exista atunci posibilitatea ca vaccinarea sa se faca in cabinetele medicale din toata tara.

Citeste si https://ziare.com/stiri/eveniment/ce-fel-de-oameni-erau-ceausestii-marturiile-unor-cunoscuti-elena-era-un-om-cu-suflet-mic-1648129

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB) pe site-ul său oficial, informează...
#Angela Merkel, #Germania, #pandemia COVID19, #Bundestag , #stiri externe