Masura drastica luata in Franta: doua regiuni, plasate in carantina din cauza COVID-19

Sambata, 27 Februarie 2021, ora 12:58
2843 citiri
Masura drastica luata in Franta: doua regiuni, plasate in carantina din cauza COVID-19
Carantina impusa in doua regiuni din Franta. Foto: Pixabay

Orasele franceze Nisa si Dunkerque si regiunile lor - afectate puternic de pandemie Covid-19 si vizate, ca restul Frantei, de o interdictie de circulatie pe timpul noptii - au intrat in acest weekend in prima lor carantina din 2021, incepand de vineri, 26 februarie, de la ora locala 18.00 (19.00, ora Romaniei) si pana luni, la ora locala 6.00 (7.00, ora Romaniei) si urmeaza sa fie plasate din nou in carantina weekendul urmator, de la 5 la 8 martie, relateaza Le Figaro

Deplasarile nejustificate - in afara cumpararii unor produse de prima necesitate, activitatii profesionale sau motivate medical - sunt interzise.

In regiunea Alpes-Maritimes, 63 de comune de pe litoral sunt vizate de aceasta carantina partiala. Majoritatea fac parte din aglomeratia Nisa, iar unele din aglomeratia Menton.

Deplasari autorizate in vederea unei activitati fizice individuale sau plimbarea animalelor de comapnie nu pot depasi o ora si o raza de cinci kilometri in jurul domiciliului.

Magazinele - mai putin cele alimentare, farmaciile, laboratoarele medicale, tutungeriile, statiile de alimentare cu carburant si garajele - sunt inchise in weekend.

Achizitionarea de furnituri profesionale, de prima necesitate, este autorizata, dar si comenzi si livrarila domiciliu si mutari, a anuntat vineri prefectura din Alpes-Maritimes.

Accesul pe plajele din Nisa este interzis in cele doua weekenduri de carantina, a anuntat Primaria din Nisa. La Promenade des Anglais este inchisa. Piete nelaimentare din cartiere afectate de epidemie sunt de asemenea inchise de catre primarie.

In aglomeratia Dunkerque, care include si 17 comune, nivelul incidentei era vineri de 910 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Comunitatea si cele 40 de comune din Hauts de Flandre sunt, de asemenea plasate in carantina.

Premierul Jean Castex a anuntat vineri plasarea sub o "supraveghere consolidata" a 20 de departamente deosebit de afectate de epidemia covid-19.

Ele se afla in Ile-de-France, Rhone, Bouches-du-Rhone, Oise, Nord, Pas-de-Calais, Somme, Drome, Moselle, Meurthe-et-Moselle si encore Eure-et-Loir.

Aceste zone pot aplica carantine locale incepand de la 6 martie, daca situatia continua sa se degradeze, a anuntat seful Guvernului.

Aceste decizii au loc in urma unei agravari a situatiei sanitare in Franta, marcata de o contaminare cu variante ale noului coronavirus "mai mare de 50%", o presiune asupra spitalelor "apropiata de pragul critic" si o "circulatie a virusului care incepe sa se accelereze puternic".

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Armele inovatoare ale industriei franceze de apărare care vor fi testate în Ucraina
Noile arme ale industriei franceze de apărare, mai ales cele anti-dronă, vor fi testate în timpul operațiunilor de apărare din Ucraina. Forțele Armate ale Ucrainei ar putea avea nevoie de...
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Țara europeană în care retailerii vor fi obligați să informeze cumpărătorii că au micșorat dimensiunea produselor, dar nu le-au scăzut prețul
Retailerii francezi vor trebui să informeze cumpărătorii atunci când dimensiunea produselor a fost micşorată fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, în efortul de a combate...
#Franta, #Nisa, #carantina, #restrictii franta, #restrictii pandemie, #restrictii epidemie , #stiri externe