Ziare.com

Cat au cheltuit partidele din R. Moldova in campania electorala

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 12:22

   

Cat au cheltuit partidele din R. Moldova in campania electorala
Partidele politice din Republica Moldova au cheltuit, pana acum, in actuala campanie electorala, 9 milioane 762 mii de lei moldovenesti.

Partidul Comunistilor din Republica Moldova si Partidul Democrat din Moldova se afla pe primele locuri, potrivit raportului financiar privind veniturile si cheltuielile concurentilor electorali in actuala campanie electorala, prezentat de CEC, informeaza Unimedia.

Conform raportului financiar, cel mai mult a cheltuit pana acum Partidul Democrat cu 3,1 milioane de lei, fiind urmat de Partidul Comunistilor - cu 2,2 milioane de lei si Alianta Moldova Noastra - 2,0 milioane.

Partidul Liberal, Miscarea Actiunea Europena si Alianta Verde au fost avertizati de catre CEC.

Potrivit raportului, PL a cheltuit doar 61 mii lei si, solicitat sa comenteze, reprezentantul PL a declarat ca au prezentat datele, insa cu intarziere. Totodata, MAE si Alianta Verde, conform datelor oferite de CEC, nu au cheltuit niciun leu.

Plafonul mijloacelor financiare pentru partide politice si alte organizatii social-politice este de 7,5 milioane de lei, iar pentru candidati independenti - 500 mii lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 410 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor