Ziare.com

Catolicii au comemorat 3 ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea

de Madalina Ionescu
Miercuri, 02 Aprilie 2008, ora 15:35

   

Catolicii au comemorat 3 ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea
Mii de catolici din lumea intreaga s-au adunat, miercuri, in Piata San Pietro, pentru a marca trei ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, relateaza Reuters.

Papa Benedict al XVI-lea a tinut o slujba in fata credinciosilor care purtau steaguri ale Poloniei si portrete ale lui Ioan Paul al II-lea.

"Timp de mai multe zile, Vaticanul si aceasta piata au fost inima intregii lumi", a spus Papa, amintind de sutele de mii de pelerini veniti in aprilie 2005 la Vatican.

Suveranul Pontif nu a rostit cuvant "sfant" in discursul sau, dar a subliniat ca Papa Ioan Paul al II-lea a avut "multe calitati umane si supranaturale".

La Vatican sosesc tot mai multe solicitari ca Ioan Paul al II-lea sa fie sanctificat. Crediniciosii adunati la inmormantarea Papei au cantat atunci Santo Subito (Sanctificati-l acum).

Inceperea procedurilor de sanctificare a unei persoane se poate face numai dupa cinci ani de la moartea acesteia, iar beatificarea, ultima etapa inaintea sanctificarii, este in derulare, prin dispensa acordata, in 2005, de Papa Benedict al XVI-lea.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor