Ce vor purta liderii lumii la summit-ul G20?

Luni, 30 Martie 2009, ora 11:09
1890 citiri
Ce vor purta liderii lumii la summit-ul G20?
Foto: Financial Times

Pentru cei mai puternici sefi de stat ai lumii chiar si modul in care se imbraca la reuniunile la nivel inalt este incarcat de semnificatii politice.

Cel putin asa sustin jurnalistii de la Financial Times care abia asteapta sa descifreze "mesajele" pe care le vor transmite astfel liderii G20 care se vor reuni pe 2 aprilie la summit-ul G20 de la Londra.

Cine se va imbraca "pe gustul" Casei Albe, asa cum a facut premierul Marii Britanii, Gordon Brown, cu ocazia recentei sale vizite de la Washington, cand a purtat o cravata identica cu a gazdei sale Barack Obama? Si cine va adopta o atitudine mai rebela, precum cea a presedintelui francez Nicolas Sarkozy?

"Fara indoiala ca exista si reguli pentru toti participantii, care nu vor putea fi incalcate, chiar daca ne asteptam ca americanii sa se imbrace confortabil, rusii sa tina la linia hainelor, iar italienii sa vina sa ne uimeasca prin stilul ales", declara Roberto Girombelli de la Duca Sartoria, faimos pentru creatiile care ies pe portile atelierelor sale din Milano, New York si Moscova.

Girombelli le recomanda consilierilor personali ai sefilor de stat participanti la G20 sa ii sfatuiasca pe acestia sa poarte haine din fibre naturale, cum ar fi lana sau mohair, si sa apeleze cu incredere la nuantele de bleumarin.

In acelasi timp, el spune ca cea mai buna metoda pentru sefii de stat de a-si evidentia personalitatea ramane alegerea culorii si imprimeurilor cravatei, chiar daca, in opinia sa, cea mai buna idee ramane cravata cu un design marcat de linii albastru deschis pe un fond albastru inchis, "care da bine la camera".

In schimb, pentru evenimentele speciale care vor avea loc cu ocazia summit-ului, Girombelli recomanda cravata neagra care poate include un desen jacquard. "La fel ca si 'the little black dress', aceasta nu va da gres niciodata", mai spune designerul italian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vestimentatie lideri G20, #Nicolas Sarkozy tinuta, #Obama Brown cravata , #stiri externe
Comentarii