Cea mai "verde" Conventie a democratilor americani incepe luni, la Denver

Duminica, 24 August 2008, ora 14:07
937 citiri
Cea mai "verde" Conventie a democratilor americani incepe luni, la Denver

Organizatorii Conventiei Partidului Democrat din SUA, care incepe luni la Denver, Colorado, vor sa faca din aceasta cea mai "verde" Conventie din istoria tarii, utilizand etanol pe baza de bere, echipe de supraveghere a pubelelor si scene din materiale reciclabile.

"Exista mai multe lucruri pe care le putem face si care nu sunt extravagante, ci responsabile si bazate pe bun simt", a declarat Damon Jones, purtator de cuvant al Conventiei Partidului Democrat, informeaza Newsin.

Organizatorii isi propun reciclarea a 85% din deseurile ce vor fi produse de cei 500.000 de invitati asteptati saptamana viitoare la Denver la marea sarbatoare politica unde Barack Obama va fi declarat oficial candidat la alegerile din 4 noiembrie.

Circa 900 de voluntari au fost recrutati pentru a ajuta delegatii sa depuna deseurile reciclabile in recipientele special instalate. Mai mult, vanzatorii de mancare au primit instructiuni sa indice locurile unde se afla acestea delegatilor.

Gigantul american General Motors va pune la dispozitia participantilor vehicule hibride care pot folosi mai multe tipuri de combustibili, in timp ce regele local al berii, Coors, va furniza gratuit etanol produs din reziduuri ramase in procesul tehnologic al berii.

Poluarea va fi minimalizata prin folosirea energiei eoliene si solare dar si a unui iluminat eficient controlat prin computer. O companie angajata special va contabiliza cantitatea de gaze cu efect de sera produse, pentru ca Partidul Democrat sa cumpere ulterior drepturile de emisie corespunzatoare ceea ar trebui, teoretic, sa anuleze urmele lasate de Conventie asupra mediului.

Republicanii, a caror Conventie este prevazuta intre 1 si 4 septembrie la Minneapolis-St Paul, in Minnesota, se pregatesc si ei pentru cea mai verde reuniune din istoria lor, dar cu obiective mai modeste decat cele ale democratilor.

Republicanii vor folosi masini hibride si etanol si vor reduce volumul de hartie consumat cerand vanzatorilor sa recurga la materiale reciclabile. Sediile partidului vor fi mobilate cu articole reciclate, iar personalul va fi cazat in apropierea locului unde se va desfasura Conventia, pentru a reduce cat mai mult posibil utilizarea masinilor.

In SUA, aceste masuri au devenit normale la organizarea evenimentelor de amploare, subliniaza Kert Davies, director de cercetare la Greenpeace. "Cel mai important este ca vorbesc despre mediu la Conventia lor, pentru ca platformele lor politice sa fie in concordanta cu modul cum se comporta", spune acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Șeful diplomaţiei UE spune că țările europene trebuie să trimită sisteme antirachetă Ucrainei. „Nu putem să ne bazăm pe SUA” FOTO
Ţările UE trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a declarat joi, 18 aprilie,...
#conventie, #Partidul Democrat, #SUA, #reciclabile, #Greeenpeace , #stiri externe