Cel mai cautat criminal de razboi nazist s-ar putea ascunde in Patagonia

Marti, 20 Mai 2008, ora 09:44
2939 citiri
Cel mai cautat criminal de razboi nazist s-ar putea ascunde in Patagonia

Cel mai cautat criminal de razboi nazist, medicul Aribert Heim, despre care se crede ca ar fi in viata, se ascunde probabil in regiunea Patagonia, a afirmat luni un cunoscut vanator de nazisti, Efraim Zuroff, informeaza Reuters.

Heim, supranumit "Doctorul Moarte" dupa ce a ucis sute de prizonieri din lagarul din Mauthausen, prin injectii cu benzina sau otrava direct in inima, este cautat de 46 de ani, de cand a evadat din custodia politiei in Germania, in 1962.

Heim preleva organe de la victime fara anestezic si folosea drept accesoriu de birou, craniul unui barbat decapitat.

Daca se afla inca in viata Heim ar trebui sa aiba acum 93 de ani. Familia sa insa sustine ca ar fi murit in 1993.

Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal din Ierusalim, care a depistat zeci de nazisti cautati in ultimii 30 de ani, considera ca latul se strange.

"Unul dintre motivele interesului pentru Chile este ca fiica sa traieste in Puerto Montt. El ar putea fi in Patagonia, dar nimic nu este sigur", a precizat el, notand ca Argentina si Brazilia sunt alte doua posibilitati.

Sute de nazisti au cautat refugiu in America Latina dupa al Doilea Razboi Mondial, multi in Argentina, datorita politicii generalului Juan Domingo Peron, care avea simpatii fasciste, precum si in Chile sau Brazilia.

Josef Mengele, "Ingerul mortii" de la Auschwitz, a fugit in Argentina si a trait si in Paraguay, inainte de muri in Brazilia in 1979.

Zuroff crede ca Heim s-a tot mutat in ultimii ani si vede capturarea sa drept cel mai important obiectiv.

El a crezut ca l-a localizat in Chile in august, dar s-a dovedit a fi o alarma falsa.

"Este cel mai important criminal de razboi care mai este probabil in viata. A ucis si torturat sute de prizonieri, a folosit organe pentru a face experimente", a subliniat el.

Supravietuitorii Holocaustului povestesc cum Heim adora sa vada teama in ochii victimelor sale si ca, dupa ce administra injectiile letale, numara minutele pana la deces folosind un cronometru.

"Teama noastra este ca unul dintre cei mai sangerosi criminali ai Holocaustului va scapa justitiei, ceea ce ar incuraja viitoare genocide si crime in masa", a declarat Zuroff.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#criminal, #nazist, #Patagonia, #Aribert Heim , #stiri externe