Cele 14 tari in care nu a fost inregistrat niciun caz de COVID. Cum a fost posibil

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 12:54
8202 citiri
Cele 14 tari in care nu a fost inregistrat niciun caz de COVID. Cum a fost posibil
FOTO: Pixabay.com

Pandemia de coronavirus a creat mai probleme in ultimul an in intreaga lume, insa exista cateva zone unde nu a fost diagnosticat pana acum niciun caz de COVID-19. Cu toate acestea, asupra a doua dintre ele comunitatea stiintifica are indoieli asupra raportarilor.

Paisprezece tari nu au cunoscut pana acum coronavirusul. Acest lucru a fost dezvaluit de un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii intocmit la un an de la inceputul pandemiei, care a infectat peste o suta de milioane de oameni si a ucis 2,3 milioane, scrie huffingtonpost.it.

De la Samoa Americana la Insula Sfanta Elena, 12 dintre aceste paradisuri "Covid free" sunt insule unde au fost implementate politici de acces foarte stricte inca de la inceput, inchizandu-si portile pentru vizitatori. Fata de Coreea de Nord si Turkmenistan, comunitatea stiintifica este sceptica. Expertii se indoiesc de exactitatea datelor pe care aceste doua state le-au raportat si de disponibilitatea lor de a le face publice.

Formate din 15 insule mici din Pacificul de Sud, la mai mult de 3.000 de kilometri de Noua Zeelanda, Insulele Cook au reusit sa tina coronavirusul departe impunand o carantina obligatorie la intrare si o interdictie temporara de andocare a navelor in porturile sale, inclusiv a navelor de croaziera. Reguli stricte a impus si Samoa Americana, in Pacificul de Sud, care in urma cu un an a inchis granitele chiar si pentru rezidentii aflati in strainatate. Insularii au putut sa se intoarca acasa abia recent. Narau, a treia cea mai mica tara din lume aflata in apropiere de Kiribati, a fost, de asemenea, salvata de la Covid.

Republica Palau, o tara insulara aflata in Oceanul Pacific, pe langa faptul ca nu a inregistrat niciun caz de coronavirus, ar putea fi una dintre primele tari din lume care a vaccinat intreaga populatie. In Sfanta Elena, teritoriul britanic din Oceanul Atlantic si unul dintre cele mai indepartate locuri din lume, testarea a fost impusa obligatoriu atat celor care sosesc, cat si celor care parasesc insula. Favorizate de pozitia lor geografica, de la Tonga la Tuvalu, aceste teritorii au reusit sa se salveze de pandemie prin masuri extreme: au inchis porturile si aeroporturile si au impus carantina.

Situatia este diferita in Coreea de Nord si in Turkmenistan, ale caror date au fost contestate de oamenii de stiinta. Kim Jong-un a impus restrictii foarte stricte asupra populatiei, afectata si asa de situatia economica critica. Inclusiv faptul ca se afla la granita cu China si Coreea de Sud face ca absenta cazurilor COVID in Coreea de Nord sa fie putin probabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, șef de ceremonii la un exercițiu nuclear. ”Marea sa satisfacţie privind rezultatul”
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, șef de ceremonii la un exercițiu nuclear. ”Marea sa satisfacţie privind rezultatul”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" a ţării. Evenimentul a servit drept ripostă la exerciţiile aeriene...
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei FOTO
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei FOTO
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în largul coastei de est a Coreei de Sud, a anunţat luni, 22 aprilie, armata sud-coreeană, relatează Reuters, AFP şi DPA....
#covid free, #tari fara covid, #coronavirus, #Coreea de Nord , #stiri externe