În plin summit climatic, China anunță că își va crește producția de cărbune

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 19:48
2316 citiri
În plin summit climatic, China anunță că își va crește producția de cărbune
Centrală pe cărbune/ FOTO Captură Youtube

În timp ce mulți lideri mondiali se află la Glasgow pentru a încerca să limiteze efectele încălzirii globale, China tocmai a anunțat că se pregătește să-și crească semnificativ producția de cărbune, cea mai poluantă energie din lume. Confruntat cu deficite majore de energie electrică, statul comunist își va crește producția zilnică cu un milion de tone, în timp ce cărbunele reprezintă deja aproape 60% din consumul său de energie electrică.

La fel ca multe alte țări, China se confruntă cu o penurie de materii prime, în special cărbune, forțând centralele electrice să funcționeze cu întreruperi și să raționeze electricitatea. Prin urmare, tocmai pentru a mai elibera din tensiune socială acumulată, autoritățile chineze au decis să deschidă sau să redeschidă alte mine de cărbune.

În 2016, China, ţară responsabilă pentru mai mult de un sfert din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră, s-a angajat să reducă intensitatea emisiilor de CO2 cu 65% până în 2030. În condiţiile în care China este pe cale să îşi atingă acest obiectiv înainte de 2030, preşedintele Xi Jinping a făcut un anunţ surpriză la Adunarea Generală a ONU: China intenţionează să ajungă la neutralitate climatică până în 2060.

Joi, autorităţile de la Beijing au dat publicităţii noile lor NDC-uri (contribuţii stabilite la nivel mondial) revizuite, care reiau angajamentele făcute de preşedintele Xi Jinping, dar care nu îi mulţumesc pe apărătorii mediului. Însă, noul plan cincinal chinez nu prevede şi paşii pentru atingerea acestui obiectiv, iar între timp China continuă să construiască termocentrale pe cărbune, cele mai mari surse de polare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Expert chinez: Înfrângerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei este inevitabilă
Războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei a fost catastrofal pentru ambele țări. Deoarece niciuna dintre părți nu are un avantaj clar, iar pozițiile lor politice sunt complet în dezacord,...
#China, #criza energetica, #centrale carbune, #summit clima , #stiri externe