Chisinau: Comunistii, acuzati ca detin controlul asupra televiziunii

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 20:25
593 citiri
Chisinau: Comunistii, acuzati ca detin controlul asupra televiziunii

Presedintele Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a cerut joi autoritatilor de la Chisinau sa deschida pe numele sau cateva dosare penale, declarand ca aceasta pare sa fie singura modalitate de a obtine acces la postul public de televiziune, controlat de majoritatea comunista.

Dumitru Diacov a protestat joi in plenul Parlamentului de la Chisinau fata de faptul ca Partidul Democrat, de opozitie, nu are acces la postul public de televiziune, iar solicitarile repetate de a reflecta mai multe actiuni ale PD, pe care i le-a adresat personal presedintelui companiei publice Teleradio-Moldova, Valentin Todercan, au fost respinse.

"Nu este normal cand televiziunea publica ignora si denatureaza tot ceea ce se intampla in viata sociala, politica a Republicii Moldova. Reprezentantii opozitiei pur si simplu sunt ignorati de acest post", a spus Diacov.

Politicianul s-a aratat ingrijorat ca in preajma campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din primavara anului viitor partidele din opozitie sunt din ce in ce mai putin prezente la postul de televiziune publica.

"Noi ne apropiem de alegerile parlamentare. Am avut cateva mesaje de la structurile europene si guvernele statelor occidentale ca alegerile ar trebui sa se petreaca in conditii libere si democratice. Eu nu am nimic impotriva ca poporul moldovenesc sa voteze in proportie de 47 la suta pentru oricare partid, dar problema este ca lupta electorala trebuie sa aiba loc in conditii cat de cat civilizate si egale pentru toate partidele", a spus Dumitru Diacov.

In consecinta, el a cerut timp de antena pentru dezbateri cu partidele de opozitie, o ora in fiecare duminica, care sa echilibreze alte emisiuni difuzate pe parcursul saptamanii si care, in opinia sa, reflecta doar pozitia Partidului Comunistilor si denatureaza imaginea formatiunilor de opozitie.

"In cazul in care nu se face chestia asta, rog sa-mi deschideti si mie vreo doua dosare penale, macar celelalte televiziuni sa alerge dupa noi. Fiindca altfel in tara asta este imposibil sa ajungi la televizor, degeaba te zbati la microfoanele astea din Parlament", a conchis Dumitru Diacov.

Cu o zi in urma postul public de televiziune difuzase un reportaj despre audierea de catre procurori a presedintelui Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, caruia i-a fost intentat un dosar penal pentru contrabanda de tigari, fapte presupuse a fi comise in 1998, si i s-au inmanat inca doua citatii pentru a fi audiat saptamana viitoare in alte doua dosare penale.

Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Dumitru Diacov, #politician, #Chisinau, #televiziune publica, #Comunisti , #stiri externe