Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Chisinaul dezminte ca ar fi primit din Rusia echipamente pentru reprimarea protestelor

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 11:03
1505 citiri
Chisinaul dezminte ca ar fi primit din Rusia echipamente pentru reprimarea protestelor
Foto: Realitatea TV

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a dezmintit informatia potrivit careia la Chisinau au fost aduse din afara tarii echipamente speciale pentru reprimarea protestelor.

"Ministerul de Interne nu dispune de informatia, care a aparut in presa, potrivit careia la Chisinau a aterizat un avion cu echipamente speciale, inclusiv grenade de tip Ceriomuha cu gaze lacrimogene", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Ala Meleca, citat de Interfax.

"Pot spune ca Ministerul de Interne dispune de forte suficiente, tehnice si alte resurse, precum si de echipamente speciale pentru a apara ordinea de drept in R. Moldova", a adaugat Meleca.

Ministerul rus de Interne nu dispune de informatii privind livrarea la Chisinau cu un avion IL-76 a unor echipamente speciale, destinate inabusirii protestelor, potrivit serviciului de presa al ministerului, anunta Interfax. "Nu dispunem de astfel de informatii", a declarat reprezentantul serviciului de presa.

Kommersant: Rusia a livrat miercuri dimineata un lot de mijloace speciale pentru inabusirea protestelor

Potrivit ziarului Kommersant, care citeaza surse din cadrul aeroportului international Chisinau, Rusia a livrat miercuri dimineata un lot de mijloace speciale pentru inabusirea protestelor.

Sursele au declarat pentru publicatia rusa ca in dimineata zilei de miercuri a aterizat avionul IL-76, care decolase din orasul Ramensk, din suburbia Moscovei, avand la bord o incarcatura periculoasa. "Timp de o ora, sub supraveghere si paza stricta, din avion au fost descarcate lazi cu grenade cu gaze lacrimogene de tip Ceriomuha si alte mijloace speciale. La ora 7.14 avionul a zburat inapoi", a spus sursa citata.

Kommersant aminteste ca presedintele Vladimir Voronin a declarat ca nu va permite repetarea evenimentelor violente de marti, cand sediile Parlamentului si Presedintiei au fost devastate. Ordinul de a utiliza armele a fost deja dat tuturor subdiviziunilor politiei ce asigura paza Guvernului si a cladirii Teleradio Moldova.

"Presedintele are sprijinul Moscovei. Incepand cu 6 aprilie, domnul Voronin a avut in fiecare zi convorbiri telefonice cu Dmitri Medvedev", presedintele Federatiei Ruse, noteaza Kommersant.

Totodata, publicatia mentioneaza ca pe Internet circula apeluri care cheama la revolutie vineri, 10 aprilie. In acelasi timp, liderii celor trei partide de opozitie care au trecut pragul electoral in urma alegerilor din 5 aprilie au declarat ca nu au nici o legatura cu organizarea acestor actiuni.

"Noi nu stim cine sta in spatele acestor actiuni. Nu numai ca noi nu chemam pe nimeni in strada, dar am retras chiar cererea pentru desfasurarea protestului, depusa inca inaintea alegerilor", a declarat pentru Kommersant vicepresedintele PLDM Alexandru Tanase.

"Astazi (vineri - n.r.) va fi clar daca reprezentantii autoritatilor moldovene vor avea sau nu posibilitatea de a folosi ajutorul rusesc", conchide publicatia rusa Kommersant.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rusia grenade Moldova, #proteste Chisinau Rusia , #stiri externe