Ziare.com

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (I)

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 22:06

   

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (I)
Masoneria nu este o "societate secreta", ci o fraternitate cu unele secrete. Ca miscare, ea a fost modelata dupa breasla zidarilor din Evul Mediu, ai carei membri calatoreau prin regate si principalitati, unde construiau biserici, catedrale si palate.

Cuvantul "mason" inseamna "zidar". Breasla zidarilor avea un cod de comportament foarte sever, iar intrarea in breasla se facea extrem de greu. Un ucenic avea nevoie de peste zece ani sa devina "fellowcraft" (meserias calificat). Dupa aceea, avea nevoie de cateva decenii sa devina un "maestru".

Fiind platiti foarte bine, toti zidarii tineau "secretele meseriei", pentru a-si proteja situatia si pentru a limita competitia.

Fraternitatea masona, a "zidarilor speculativi" nu are prea multe in comun cu acele bresle, in afara unui simbolism specific, care include sorturi de zidar, scule si termeni de zidarie.

Originea acestei fraternitati masone e nebuloasa, primele indicatii din cronicile engleze, pun formarea acestei organizatii prin anul 1390, dupa primul document masonic, "Regius" din Scotia.

Fraternitatea masona, astazi, pare sa fie o fraternitate protestanta. Organizata in "loje", isi gaseste originile in Anglia, orice loja fiind "acceptata" si "reglementata" dupa regulile britanice.

O astfel de loja masona e considerata "legitima", in timp ce alte loje masonice, neafiliate cu Marea Loja din Anglia, fondata in 1717, sunt considerate "ilegale".

Un membru de loja legitima poate fi pedepsit daca participa in sedintele unei loje ilegale.

Lojele legale isi recruteaza membrii de la toate nivelele sociale, atata timp cat un candidat face cerere de intrare in masonerie, de buna voie, nesilit de
nimeni si fara rezervatii; crede intru-n Dumnezeu; s-a nascut om liber; are o fibra morala decenta, verificata prin referinte si nu are un trecut chestionabil in termeni de incalcare a legii ori a celor zece porunci.

Femeile nu sunt admise, ele avand o organizatie paralela care e numai pentru femei, "Steaua Rasaritului", sub tutelajul unei loje legale, protejate de maestrii masoni.

Masonii din Europa, neafiliati cu Marea Loja a Angliei, cei ce sunt loiali masoneriei franceze (francmasonii) admit femei si nu mai chestioneaza credinta membrilor, avand un cod etic cu totul diferit de modelul "clasic" englez.

Majoritatea lojelor masone din tarile latine, cu cateva exceptii in Europa, nu sunt afiliate cu lojele franceze, ci cu Marea Loja a Angliei.

Gradele masonice

Lojele locale, asa-numitele "loje albastre" confera trei grade masonice: ucenic, meserias si maestru.

Intreaga pompa legata de conferirea acestor grade, se bazeaza pe istoria biblica a construirii templului lui Solomon, in 960 i.Hr.

In traditia orala evreiasca, se relateaza ca maestrul zidar a fost banuit, de niste ucenici, ca ar avea "cunostiinte magice", dupa cum manuia echerul, compasul si firul cu plumb. Ucenicii s-au decis sa-l forteze pe acel maestru sa le spuna si lor acele secrete magice. Cand maestrul a negat ca ar fi in posesia unor astfel de secrete magice, acestia l-au ucis.

Fraternitatea masonilor e o organizatie de zidari care nu mai ridica cladiri din piatra si caramizi, cu mortar, ci construiesc totul pe un plan filozofic, propagand idea libertatilor ce vin de la Dumnezeu si nu de la un stat sau potentat. Asa se explica marea aversiune pe care monarhiile lumii au avut-o pentru masoni.

Nazistii i-au urat pe masoni pentru ca ii acceptau pe evrei in randurile lor. Stalin a urat masonii deoarece comunistii nu-i puteau infiltra si-i banuiau de conspirare contra puterii lui absolute.

Mao a exterminat masonii pentru ca nu primeau in randurile lor analfabeti si asta elimina "clasa taranilor".

Rosu, alb, albastru sunt culori masonice si reprezinta libertate, egalitate si fraternitate.

Centrul activitatilor masone, in America, nu si in Europa, e lucrul de caritate, pentru spitale gratuite pentru copii, burse scolare, orfelinate, case de batrani, ajutoare de alimente si haine etc.

Administrativ, toate lojele albastre sunt subordonate unei Mari Loje, de tip national sau regional, conferind numai cele trei grade mentionate.

Simbolismul biblic si egiptean a fost ales cu scopul special de a da o aura de mister si profunzime istorica propriei filozofii de activitate si organizare.

Fraternitatea masona imparte cunostiinte de baza membrilor ei, in diverse domenii, in mod continuu.

O alta deosebire intre masoneria americana, inclusiv cea din America Latina, si cea din Europa, consta in sala de adunare a lojei. In America, pe altarul lojei e plasata Biblia, cu ambele Testamente. In Europa, pe altar se gaseste Constitutia tarii.

De asemenea, daca in lojele din America poti intalni oameni de diverse religii, in Rusia si in Scandinavia se admit numai crestinii.

Nu ratati urmatoarele doua episoade din serialul Fraternitatea Masonilor, ce vor fi publicate sambata si duminica.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10955 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru Fischer 12

Amintesti de "Bildenbergeri", fara sa stii despre ce vorbesti. Bildenberg e un hotel de mare lux in Olanda, unde sw intilnes, anual, "internationalistii". Cine sunt ei? Capitanii industriilor lumii, bancherii lumii si traficantii de influenta din toate tarile. Ei numara cam
500 de persoane, din vreo 45 de tari, si au un program derivat de la "iluministii" secolelor trecute. Nu au nimic de a face cu masoneria. Bildenbergerii tai au ca tel punerea lumii sub un guvern unic, mondial, cu o valuta comuna, fara granite si cu un sistem legal unitar.
La urma urmei, Liga Natiunilor voia, si ONU, acum, vrea acelasi rezultat. Exista multe plusuri in acest deziderat, dar si multe minusuri. Partea cea mai argumentata este acea a unei "desnationalizari" a lumii, unde mafiile locale nu mai au nici un fel de putere. Poti considera asa ceva detrimental? Multumesc pentru
comentariu.

 

 

Toti marii iluminati patruzecioptisti, in frunte cu Alexandru Ioan Cuza, Kogalniceanu, Rosseti si asa mai departe au fost masoni.

Revolutia europeana din 1848, la fel ca si revolutia culturala cunoscuta sub numele de Iluminism au fost de sorginte masonica. Numele de "roman" nu are nici o legatura ca numele de "rrom" dar daca iti place tie. Cele mai vechi atestari ale folosirii numelui de "roman" sunt de fapt din secolul al XVI-lea.

 

 

Fost crestin

Probabil e un fost crestin, care s-a vandut pentru o pita mai alba!

 

 

Popa Tanda,

Pentru prima data cind te aud dind versete din Biblie.I am impressed keep it up.Asta-i realitatea daca Domnul n-ar zidi casa degeaba s-ar osteni cei ce o zidesc.Si daca Domnul n-ar pazi o casa in zadar ar priveghea cei ce o pazeste .Foarte bun raspuns.

 

 

:)

a zidi nu inseamna neaparat a zidi ceva, fizic, o casa, etc. :)

 

 

masoneria

a spune despre un lucru ca este nociv,malefic,fara macar sa-l vezi,sa-l studiezi,dai dovada de ignoranta si dogmatism...nimeni nu cunoaste cate tuburi are orga lui dumnezeu dar,daca vrei sa intelegi marea simfonie a creatiei,incearca sa canti la ea si nu dupa partitura.partitura inseamna un drum deja facut.incearca propia ta creatie iar daca ea este in armonie cu divinitatea,tu insuti ai participat la marea creatie.masonii sant zidari.dupa prabusirea romei,ei,prin diferite socetati secrete,au pus umarul la salvarea si apoi impastierea cunostintelor celor din vechime pentru a scoate omenirea din evul intunecat.ei au dat lumii renasterea si umanismul,iluminismul,ei au creat state si codui de legi,ei au abolit absolutismul si au ridicat omenirea din haosul razboaielor devastatoare,fortand-o sa mearga spre progres si cunoastere.majoritatea oamenilor mari ce au zidit aceasta tara au fost masoni si mari reformatori.stefan cel mare si vlad tepes au fost membrii ai unor odine cavaleresti,respectiv al templierilor si al dragonului rasturnat.horia,intemeietori ai scolii ardelene(iezuiti),vladimirescu,pasoptistii,cuza,kogalniceanu,unii dintre brateni si multi altii au fost masoni si au facut o tara care in vremuile lor chiar a prosperat.multi dintre conducatorii acestei tari si-au dorit sa fie primiti in randurile acestor socetati secrete dar au fost respinsi.fiind ignorati s-au folosit de vremelnica lor putere pentru ai denigra pe cei care fiind atat de discreti,au facut atat de mult.inainte de ai denigra,intai vedeti ce au facut si ce fac.exclud grupurile politico-financiare care au alte interese decat propasirea omanitatii si ridicarea ei din bezna ignorantei.

 

 

Au declarat razboi ignorantei

Si au gasit-o numai prin curtea altora. De parca excelenta e partizana cu eticheta vinului de origine controlata.

 

 

Nici casa

nu e ceva neaparat fizic...

 

 

Pentru cel care a imbratisat cucernicul nick "ghilotina": asa cum spuneam mai sus, ignoranta nu e o virtute si nu are sense sa te mandresti cu ignoranta ta.

Am vazut ca declari ca nu stii de ce nu-ti plac masoni dar afirmi ca sunt perversi, printre altele. Probil ca esti indragostita de pedofilii catolitici. Ideea cu "perverversitatea" masonilor vine tot din "invataturile" bisericii care i-a acuzat pe templieri in secolul al 14lea de "perversitate" dar acuzatia nu avea nici o baza in realitate. Poate ne explici tu de ce sunt perversi si care sunt dovezile tale. Probail ca faci confuzie intre perversitate si cultura. Nu m-ar mira, bazat pe ce scrii si pe felul cum te exprimi.

 

 

Draga Maricica,

Sf. Prooroc David, autorul psalmului de mai sus, era putin mai in varsta decat Hiram, argatul fiului sau. Era constient de ceea ce spunea.

 

 

Articolul acesta vrea sa aduca " Fratenitatea " intro culore mai roza.

Filozofia acestor LUCIFERENI este scrisa de Albert Pike ,Alice and Foster Bailey,Madame Blavatsky care in 1922 au infintat un fond de bursa numit Lucifer Trust care in ziua de azi se cheam Luci Trust. Tote publicatile care sint autentice sint finantate de acest fond si publicate prin Lucifer Publishing Company.
Dupa gradul 3 daca vrei sa avansezi in grad pina la gradul de 32 vei merge la scola la care vei cotiza din greu si vei cheltui pe tote manualele pe cre le ai nevoie . V-ati pus intrebarea de ce se numeste Lucuiifereni ?
Dute la preotul Ortodox, Catolic ,Baptist ,Penticostal si imanul musulaman si i-ti va spune ca daca vrei so intri in fraternitatea asta vei fi excomunicat sau asiaceva in celelate religi. " G " din compas nare de aface nimic cu "god" si are de aface cu geometrie . Iar sa nu credeti de cuvinta ca sint atit de inocenti pe cit articolul acesta il vrea sa prezinte.

Do not sell your soul to the devil

 

 

Psalmul 126, 1-2.

De n-ar zidi Domnul casa, in zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, in zadar ar priveghea cel ce o păzeste.
In zadar vă sculati dis-de-dimineată, in zadar vă culcati tarziu, voi care mancati painea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiti ai Săi.

 

 

,,Nu ratati urmatoarele doua episoade din serialul Fraternitatea Masonilor, ce vor fi publicate sambata si duminica.,,

deja nici nu ma mai culc in noaptea asta !
pe la ce ora apare articolul ,ca ma duc sa ma pun si la cravata?
vai ce emotionant, ma duc sa il anunt si pe amedeo

 

 

Stimate Domn , eu cred ca se folosesc de cuvinte mari pentru interese personale .

Insa uite ca sunt metodici in a-si urmari scopurile .

Pacat de cei care sunt de buna-credinta ; pentru ca sunt .

Peste tot sunt oameni de buna-credinta .

Va multumesc pentru intelepciune . Face bine la suflet .
Sa ne mai ducem si pe la Biserica , este mare nevoie .
Ati aparut bine , ca un semn .

 

 

Am inteles .

Eu am ceva impotriva lor , nu stiu ce , dar nu imi plac .

Am observat insa ca sunt si perversi , si neiertatori cu cei care le sunt impotriva .

Vai de cei care nu inteleg ca astia sun trimisii diavolului pe pamant !

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor