Ziare.com

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (I)

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 22:06

   

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (I)
Masoneria nu este o "societate secreta", ci o fraternitate cu unele secrete. Ca miscare, ea a fost modelata dupa breasla zidarilor din Evul Mediu, ai carei membri calatoreau prin regate si principalitati, unde construiau biserici, catedrale si palate.

Cuvantul "mason" inseamna "zidar". Breasla zidarilor avea un cod de comportament foarte sever, iar intrarea in breasla se facea extrem de greu. Un ucenic avea nevoie de peste zece ani sa devina "fellowcraft" (meserias calificat). Dupa aceea, avea nevoie de cateva decenii sa devina un "maestru".

Fiind platiti foarte bine, toti zidarii tineau "secretele meseriei", pentru a-si proteja situatia si pentru a limita competitia.

Fraternitatea masona, a "zidarilor speculativi" nu are prea multe in comun cu acele bresle, in afara unui simbolism specific, care include sorturi de zidar, scule si termeni de zidarie.

Originea acestei fraternitati masone e nebuloasa, primele indicatii din cronicile engleze, pun formarea acestei organizatii prin anul 1390, dupa primul document masonic, "Regius" din Scotia.

Fraternitatea masona, astazi, pare sa fie o fraternitate protestanta. Organizata in "loje", isi gaseste originile in Anglia, orice loja fiind "acceptata" si "reglementata" dupa regulile britanice.

O astfel de loja masona e considerata "legitima", in timp ce alte loje masonice, neafiliate cu Marea Loja din Anglia, fondata in 1717, sunt considerate "ilegale".

Un membru de loja legitima poate fi pedepsit daca participa in sedintele unei loje ilegale.

Lojele legale isi recruteaza membrii de la toate nivelele sociale, atata timp cat un candidat face cerere de intrare in masonerie, de buna voie, nesilit de
nimeni si fara rezervatii; crede intru-n Dumnezeu; s-a nascut om liber; are o fibra morala decenta, verificata prin referinte si nu are un trecut chestionabil in termeni de incalcare a legii ori a celor zece porunci.

Femeile nu sunt admise, ele avand o organizatie paralela care e numai pentru femei, "Steaua Rasaritului", sub tutelajul unei loje legale, protejate de maestrii masoni.

Masonii din Europa, neafiliati cu Marea Loja a Angliei, cei ce sunt loiali masoneriei franceze (francmasonii) admit femei si nu mai chestioneaza credinta membrilor, avand un cod etic cu totul diferit de modelul "clasic" englez.

Majoritatea lojelor masone din tarile latine, cu cateva exceptii in Europa, nu sunt afiliate cu lojele franceze, ci cu Marea Loja a Angliei.

Gradele masonice

Lojele locale, asa-numitele "loje albastre" confera trei grade masonice: ucenic, meserias si maestru.

Intreaga pompa legata de conferirea acestor grade, se bazeaza pe istoria biblica a construirii templului lui Solomon, in 960 i.Hr.

In traditia orala evreiasca, se relateaza ca maestrul zidar a fost banuit, de niste ucenici, ca ar avea "cunostiinte magice", dupa cum manuia echerul, compasul si firul cu plumb. Ucenicii s-au decis sa-l forteze pe acel maestru sa le spuna si lor acele secrete magice. Cand maestrul a negat ca ar fi in posesia unor astfel de secrete magice, acestia l-au ucis.

Fraternitatea masonilor e o organizatie de zidari care nu mai ridica cladiri din piatra si caramizi, cu mortar, ci construiesc totul pe un plan filozofic, propagand idea libertatilor ce vin de la Dumnezeu si nu de la un stat sau potentat. Asa se explica marea aversiune pe care monarhiile lumii au avut-o pentru masoni.

Nazistii i-au urat pe masoni pentru ca ii acceptau pe evrei in randurile lor. Stalin a urat masonii deoarece comunistii nu-i puteau infiltra si-i banuiau de conspirare contra puterii lui absolute.

Mao a exterminat masonii pentru ca nu primeau in randurile lor analfabeti si asta elimina "clasa taranilor".

Rosu, alb, albastru sunt culori masonice si reprezinta libertate, egalitate si fraternitate.

Centrul activitatilor masone, in America, nu si in Europa, e lucrul de caritate, pentru spitale gratuite pentru copii, burse scolare, orfelinate, case de batrani, ajutoare de alimente si haine etc.

Administrativ, toate lojele albastre sunt subordonate unei Mari Loje, de tip national sau regional, conferind numai cele trei grade mentionate.

Simbolismul biblic si egiptean a fost ales cu scopul special de a da o aura de mister si profunzime istorica propriei filozofii de activitate si organizare.

Fraternitatea masona imparte cunostiinte de baza membrilor ei, in diverse domenii, in mod continuu.

O alta deosebire intre masoneria americana, inclusiv cea din America Latina, si cea din Europa, consta in sala de adunare a lojei. In America, pe altarul lojei e plasata Biblia, cu ambele Testamente. In Europa, pe altar se gaseste Constitutia tarii.

De asemenea, daca in lojele din America poti intalni oameni de diverse religii, in Rusia si in Scandinavia se admit numai crestinii.

Nu ratati urmatoarele doua episoade din serialul Fraternitatea Masonilor, ce vor fi publicate sambata si duminica.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10958 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

MANIPULARE !

Acum cand au fost deconspirati cu ajutorul internetului ,precum zionistii ,o dau la intors si apar cu tot felu1 de informatii care le convine lor sa fie facute publice.

 

 

Psalmul 126, 1-2.

De n-ar zidi Domnul casa, in zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, in zadar ar priveghea cel ce o păzeste.
In zadar vă sculati dis-de-dimineată, in zadar vă culcati tarziu, voi care mancati painea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiti ai Săi.

 

 

,,Nu ratati urmatoarele doua episoade din serialul Fraternitatea Masonilor, ce vor fi publicate sambata si duminica.,,

deja nici nu ma mai culc in noaptea asta !
pe la ce ora apare articolul ,ca ma duc sa ma pun si la cravata?
vai ce emotionant, ma duc sa il anunt si pe amedeo

 

 

Articolul acesta vrea sa aduca " Fratenitatea " intro culore mai roza.

Filozofia acestor LUCIFERENI este scrisa de Albert Pike ,Alice and Foster Bailey,Madame Blavatsky care in 1922 au infintat un fond de bursa numit Lucifer Trust care in ziua de azi se cheam Luci Trust. Tote publicatile care sint autentice sint finantate de acest fond si publicate prin Lucifer Publishing Company.
Dupa gradul 3 daca vrei sa avansezi in grad pina la gradul de 32 vei merge la scola la care vei cotiza din greu si vei cheltui pe tote manualele pe cre le ai nevoie . V-ati pus intrebarea de ce se numeste Lucuiifereni ?
Dute la preotul Ortodox, Catolic ,Baptist ,Penticostal si imanul musulaman si i-ti va spune ca daca vrei so intri in fraternitatea asta vei fi excomunicat sau asiaceva in celelate religi. " G " din compas nare de aface nimic cu "god" si are de aface cu geometrie . Iar sa nu credeti de cuvinta ca sint atit de inocenti pe cit articolul acesta il vrea sa prezinte.

Do not sell your soul to the devil

 

 

Ne-au zidit astia de ne doare capul .

Alde Petre Roman , Adrian Nastase , Tariceanu ....
Ma mir de Isarescu , care ne-a scos in ce ne-au bagat ailalti .

E ceva ciudat la astia .

Nu degeaba italienii au arestat toata Propaganda Due .

 

 

Am inteles .

Eu am ceva impotriva lor , nu stiu ce , dar nu imi plac .

Am observat insa ca sunt si perversi , si neiertatori cu cei care le sunt impotriva .

Vai de cei care nu inteleg ca astia sun trimisii diavolului pe pamant !

 

 

francmasoni?????

care? unde? in Romania???? pai nici macar comunistii nu au reusit!!!!!!!!!!!!!! caricaturi!!!!

 

 

Stimate Domn , eu cred ca se folosesc de cuvinte mari pentru interese personale .

Insa uite ca sunt metodici in a-si urmari scopurile .

Pacat de cei care sunt de buna-credinta ; pentru ca sunt .

Peste tot sunt oameni de buna-credinta .

Va multumesc pentru intelepciune . Face bine la suflet .
Sa ne mai ducem si pe la Biserica , este mare nevoie .
Ati aparut bine , ca un semn .

 

 

:)

a zidi nu inseamna neaparat a zidi ceva, fizic, o casa, etc. :)

 

 

Draga Maricica,

Sf. Prooroc David, autorul psalmului de mai sus, era putin mai in varsta decat Hiram, argatul fiului sau. Era constient de ceea ce spunea.

 

 

Popa Tanda,

Pentru prima data cind te aud dind versete din Biblie.I am impressed keep it up.Asta-i realitatea daca Domnul n-ar zidi casa degeaba s-ar osteni cei ce o zidesc.Si daca Domnul n-ar pazi o casa in zadar ar priveghea cei ce o pazeste .Foarte bun raspuns.

 

 

Exact

Biserica nu inseamna doar "fraternitatea" celor de buna-credinta, ci in primul filiatia lor inaintea lui Dumnezeu. Fiul risipitor se intoarce ca argat, dar este de fapt, fiu si e primit ca atare. Ei insa refuza calitatea de fii, vor sa nu aiba parinti, de aceea se simt excedentar... de frati. Ca sa parafrazez spusele cuiva "a zidi nu inseamna a zidi ceva"; nu stiu daca verbul "a zidi" mai tolereaza complement direct in "fraternitatea" lor.

 

 

Au declarat razboi ignorantei

Si au gasit-o numai prin curtea altora. De parca excelenta e partizana cu eticheta vinului de origine controlata.

 

 

O PLAGA A SOCIETATII CE TINDE SA ACAPAREZE TOTUL!

Buna Voua!
.......Masonii sunt raul care vor veni peste noi si ne va distruge intr-un mod galant fara sa sti ! Desigur ca ei au existat din vremuri stravechi si nu are importanta ca o Loja nu este afilita la Marea Loja a Angliei pentu ca toti urmaresc acelasi tel! Ca au Biblia pe altar?Degeaba ca se stie clar ce va urma ! Stiti ce urmaresc cei din grupul Bildelberg si din cine este format! Sa auzim de bine desi sincer,NU CRED!
G.F.

 

 

Nici casa

nu e ceva neaparat fizic...

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor