Ziare.com

Republica Moldova ar putea renunta la statutul de stat neutru

Luni, 15 Februarie 2010, ora 14:07

   

Republica Moldova ar putea renunta la statutul de stat neutru
Statutul de neutralitate al Republicii Moldova ar putea fi pus in discutie, iar amplasarea elementelor scutului antiracheta in Romania va conduce si la sporirea securitatii Republicii Moldova.

Aceasta decizie ar putea conduce la tergiversarea reglementarii problemei transnistrene din partea Rusiei, sustine ministrul Apararii al Republicii Moldova, Vitalie Marinuta.

Din punctul sau de vedere, elementele scutului antiracheta in Romania reprezinta o problema ce tine de agenda marilor puteri, SUA si Rusia, dar care poate fi benefica pentru Republica Moldova.

"Consider ca Moldova ar putea sa aiba si de castigat de la aceasta. Este necesar de studiat toate pericolele care sunt la adresa securitatii Republicii Moldova. Structura politico-militara, strategica in regiune si nu numai se schimba. Si daca in beneficiul Republicii Moldova este aceasta neutralitate, atunci trebuie mentinuta.

In urma unei analize strategice detaliate cu sprijinul NATO va fi supusa atentiei opiniei publice, daca se impune, posibilitatea ca Republica Moldova sa renunte la statutul de tara neutra", a declarat Marinuta, intr-un interviu pentru Radio Romania.

Scutul antiracheta ne apara de ceva ce rusii nu au, dar nu ne apara de ceea ce au

Ministrul Apararii din Republica Moldova a mai spus ca doreste relansarea colaborarii bilaterale cu Romania in domeniul militar si a precizat ca in acest moment este in discutie o intalnire cu omologul sau roman, Gabriel Oprea, la finele lunii martie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1569 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

R. Moldova va intra in NATO si UE si se va uni cu Romania

Smirnov si Voronin vor fugi in Siberia.

 

 

MOLDOVA SI ROMANIA=ROMANIA MARE

Unire fratilor, unire,asta trebuie pentru Moldova.

 

 

q

Aceasta decizie ar putea conduce la tergiversarea reglementarii problemei transnistrene din partea Rusiei,
ce sa se tergiverseze?!?moldova nu mai are nici o legatura cu transnistria.transnistria este definitiv pierduta in favoarea rusiei.

 

 

Nu cred ca trebuie lasat rusilor Trasnistria.

Ar fi forte incomod sa ai pe rusi chiar in coste sustinuti de politica pe care o duce Ucraina fata de noi. Nu trebuie lasat nici un petec si nici o sansa Rusilor de a intinde mina lor prea lunga.Prin izolarea economica si izolarea total a TRasnistriei din partea moldvei si Romanei guverunul fantomo de acolo va cadea si va pleca la Moscova. Rusia nu vrea si nu pote sa ii mai mentina finaciar guvernul din Trasnistria.

 

 

unire unire unire

traiasca neamul romanesc unit si liber

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor