Ziare.com

Solutia CE pentru saracie: Crearea de locuri de muca

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 19:57

   

Solutia CE pentru saracie: Crearea de locuri de muca
Incadrarea in munca a cetatenilor apti si acordarea de asistenta sociala celor inapti sunt doua dintre strategiile pe care Comisia Europeana le-a prezentat vineri pentru combaterea saraciei in statele membre UE.

Recomandarea Bruxelles-ului are la baza trei aspecte-cheie: sprijin adecvat privind venitul, piete ale muncii bazate pe integrare si acces la servicii de calitate.

Potrivit datelor CE, aproape 16% dintre cetatenii europeni sunt amenintati de riscul saraciei - cifra care se ridica la 19% in randul copiilor - in timp ce somajul pe termen lung continua sa fie de 3%, iar 15% dintre tineri abandoneaza scoala de timpuriu.

"In pofida eficientei dovedite a transferurilor sociale in reducerea saraciei (in lipsa acestor transferuri, nivelul saraciei ar fi urcat la 26%), numeroase persoane care sunt vizate de sistemele de asistenta sociala nu beneficiaza, de fapt, de acestea", se arata in comunicatul CE.

Principiile comune pe care statele membre trebuie sa le aiba in vedere la elaborarea strategiilor nationale vor fi discutate in mod oficial in cadrul Consiliului Ocuparea Fortei de Munca si Politica Sociala, din decembrie 2008, care va formula concluzii privind actiunile ulterioare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1254 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dragi tovarasi si pretini din CE si de la Bruxelles,

Cum de v-ati dat seama ca avem nevoie de locuri de munca, doar de asta ne-ati distrus toate fabricile si uzinele ca sa nu le mai avem, minca-v-ar ciorile?!!

Ori ati devenit capitalisti cu fata umana si vi s-a facut mila de noi, minca-v-ar holera?!!

Daca ne aliam cu chinejii, si nu cu voi, aveam si noi acum macar orez pe saturate, mincar-ati numai orez de acum inainte!!!

 

 

crearea de locuri de munca, pentru babe!

Hei!Alo! pentru cine locuri de munca, pentru baba pe care o vad in poza. Mai bine pune-ati poza alinei plugaru!

 

 

Acolo sint locuri de munca, dupa cum bine spuneai!

Aici tinerii si cei trecuti de 40 de ani au cele mai mari probleme sa geseasca un loc de munca sau sa si-l pastreze, pentru ca nu sint. Cu exceptia Bucurestiului, unde se mai gasesc locuri de munca, cele mai multe prost platite, in restul tarii nu te angajeaza nimeni daca ai ramas fara loc de munca, poti sa umbli luni de zile pe drumuri.
Elevii si studentii nici vorba sa gasesca de munca la sfirsitul saptaminii.
Totul depinde doar de norocul chior.
Sint locuri de munca platite cu aprox 250 euro pe luna(ind textila, constructii) unde se aduc muncitori straini cu sutele sau miile.
Daca intr-un singur oras din Romania, pe un santier sint 1000 de turci si in altul 500 de chinezi,unde sa mai lucreze romanii?

 

 

Noi am scos de mult forta de munca la pensie !

Incredere in vitalitatea unei natiuni, in mare masura tine de speranta de viata a cetatenilor ei ! In Statele Unite, Canada si Australia, nu exista practic, varsta de pensionare ! Milioane de oameni in varsta sant incadrati in tot felul de posturi compatibile direct cu eficienta si experienta lor si nimic mai mult ! Nu exista nici un fel de segregatie care tine de varsta cum se intampla la noi si nici nu sunt crutati de efort sau tinuti in spate de ceilalti salariati ! Oameni mult perte 6o de ani conduc tiruri, autobuze, tramvae si au posturi de raspundere in tot felul de institutii ! Abea in momentul cand eficienta lor reala scade, isi gasesc alt loc de munca sau ies la pensie ! Ei nu sant favorizati asa cum spuneam, supt nici o forma de sistem dar sistemul beneficiaza de exparienta lor pana la cele mai inaintate varste ! Elevii, in marea lor majoritate, incepand cu varsta de 16 ani, isi gasesc de lucru cat se poate de repede, exceptand locureile unde viata lor este pusa in pericol ! In vacanta si Wickenduri, magazinele se bazeaza pe mana de lucru tanara ! Nu este nici un sacrificiu neplatit si nici un fel de batae de joc, dar nici puturosenie nu este si nici pomana nu este !

 

 

tepes, du-te si gaseste-ti o teapa

De aceea avem atatia saraci, din cauza mentalitatii unora ca tine.
Daca nu ar fi dati afara cei in varsta (peste 45 de ani) din motive lesne de inteles (ca nu pot fi platiti ca un tanar pe care-l joaca pe degete), nu ar mai fi atata saracie si nu ar mai trebui atatia bani pentru asistatii social.
O mentalitate de ev mediu care dauneaza intregului sistem.
Paradoxul este ca, acesti politiceni de carton, s-au gandit din timp sa-si asigure batranetea, marindu-si excesiva pensiile, creand pensii de urmasi pentru odraslele lor, iar boboru crapa de foame.
Cata echitate, nu?
Un parlamentar, care doarme in plen, pentru ca e obosit dupa atatea afaceri, primeste pensie de la 5.000 ron in sus, iar un prapadit din bobor se lupta cu o pensie de 200 ron.
Viata nu jucarie!
Sa traiti bine... dar pe lumea cealalta, ca pe lumea aceasta nu mai aveti loc de noi!

 

 

asd

mult le-a luat sa le pice fisa

 

 

Nu sunt deciziile Comisiei Eu ci aberaziile lu' Sarko-fagul prezidentiabilul UE

...Sarko-fagul a mai propus ca de la anu' obligatoriu ca pensionarii sa treaca strada pe rosu...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor