Ziare.com

Comisia Europeana investeste 100 de milioane de euro pentru cercetarea in domeniul vaccinurilor

Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 16:52

   

Comisia Europeana investeste 100 de milioane de euro pentru cercetarea in domeniul vaccinurilor
Comisia Europeana va cofinanta, cu 100 de milioane de euro, o cerere de propuneri lansata de Coalitia pentru inovare in domeniul pregatirii in eventualitatea aparitiei unei epidemii (CEPI) pentru a sprijini dezvoltarea rapida de vaccinuri impotriva coronavirusului, a transmis CE intr-un comunicat de presa. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare si inovare.

"Avem nevoie de tratamente si vaccinuri eficiente pentru a elimina pericolul cauzat de coronavirus. De aceea, suntem mandri sa sustinem eforturile CEPI de dezvoltare rapida a celor mai promitatoare potentiale vaccinuri", a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, potrivit comunicat de presa al Comisiei Europene remis miercuri News.ro.

Ca raspuns la pandemia de coronavirus, CEPI, un parteneriat global creat in 2017 in scopul dezvoltarii de vaccinuri menite sa previna aparitia unor epidemii viitoare, actioneaza in sensul crearii rapide a unui portofoliu vast cuprinzand cele mai avansate vaccinuri potentiale impotriva coronavirusului, asigurand faptul ca acestea sunt gata de productie la scara larga, in colaborare cu partenerii din industrie.

Prin sprijinul acordat CEPI in cadrul programului Orizont 2020 se vor finanta activitati de cercetare si inovare, dar nu si fabricarea de vaccinuri, mai arata sursa citata

In cadrul initiativei privind raspunsul mondial la coronavirus condusa de presedintele CE Ursula von den Leyen au fost promise, pana in prezent, 15,9 miliarde de euro pentru accesul universal la teste, tratamente si vaccinuri impotriva raspandirii coronavirusului si pentru redresare la nivel mondial.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Comisia Europeana cercetare vaccin
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1510 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor