Ziare.com

"Complotul doctorilor" - un mic holocaust in fosta URSS

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 17:38

   

"Complotul doctorilor" - un mic holocaust in fosta URSS
Se implinesc 60 de ani, de cand, la 13 ianuarie 1953, se declansa o furibunda priogoana antisemita in fosta URSS, imediat ce, la ordinul lui Stalin, ziarul Pravda publicase un atac la adresa celor mai valorosi medici din Uniunea Sovietica, sub pretext ca ar face parte dintr-un vast complot la adresa coducatorilor statului sovietic si al Armatei Rosii.

Atacul era instrumentat de insusi Stalin, care in ultima parte a vietii sale devenise obsedat de ideea ca un complot ascuns se pegateste sa-l ucida si ca membrii complotului faceau parte din randul comunitatii evreiesti internationale, scrie Infoniac.

Furia

Furia a inceput cu o forta salbatica, avand ca obiectiv aceasta categorie de populatie, din randul careia lovea in indeosebi intelectualitatea si mai ales personalul medical.

Declansand astfel atacul, articolul din 13 ianuarie 1953, al ziarului scria: "Cei mai multi din grupul terorist au fost recrutati de o agentie a spionajului american: organizatia numita "Joint". Fata ticaloasa a organizatiei spionajului sionist, care-si acoperea manevrele ei marsave sub pretextul actiunilor caritabile, a fost dezvaluita in intregime. Demascand banda de medici ucigasi dam o lovitura acestei organizatii internationale evreiesti sioniste".

Banuielile lui Stalin indreptate impotriva medicilor evrei aparusera la putin dupa razboi, cand dictatorul, pe care-l ametise gloria victoriei, incepea sa fie obsedat de ideea ca cineva urzeste sa-l omoare.

Bine pazit, s-a indreptat spre singurii care aveau acces direct la pesoana lui si la care apela - asa pretind zvonurile - ideosebi in timpul crizelor de betie. Intamplator, cei mai notorii medici sovietici proveneau dintre evrei, iar conexiunea era usor de facut.

O adevarata campanie antisemita s-a declansat la ordinul Kremlinului chiar la inceputul Razboiului Rece, cand regimul sovietic i-a declarat pe evrei "cosmopoliti".

Vesnicul tap ispasitor

Tarile satelit ale URSS s-au aliniat rapid luptei contra "cosmopolitilor". La Praga, s-a organizat chiar si un proces al cosmopolitilor, in urma caruia au fost executati 13 conducatori, din care 11 erau evrei.

Dupa articolul publicat in Pravda din 13 ianuarie 1953, au fost arestate imediat 27 persoane, iar alte cateva sute in urmatorele zile.

O bomba explodata in ziua de 9 februarie 1953 la misiunea sovietica din Israel a dus la ruperea relatiilor dintre cele doua state, exacerband fenomenul antisemit in intreaga tara. Imediat au fost arestati alti 36 complotisti, toti medici de renume. Numerosi evrei, care nu aveau legatura cu medicina, erau deporttati in Siberia.

Albert Einstein si Winston Churcill i s-au adresat lui Stalin cu scrisori de protest, dar nu se stie daca scrisorile au fost citite sau daca si expeditorii lor au fost catalogati drept "cosmopoliti".

Fenomenul lua o amploare fara precedent, medici de renume inca nearestati s-au abtinut sa mai profeseze si nu se stie unde s-ar fi ajuns, daca nu intervenea moartea intepensiva a lui Stalin, la 5 martie 1953, cand dictatorul elaborase deja planul unui pogrom al eveilor din tara si deportarea medicilor in Siberia.

La 31 martie al aceluiasi an, dosarul a fost inchis, iar la 3 aprilie conducerea comunista i-a achitat pe toti cei arestati, scotandu-l tap ispasitor pe un oarecare procuror sef M. Riumin, acuzat ca fabricase probe contra inculpatilor, la odinul lui Stalin. A fost excutat rapid, ca sa nu apuce sa se apere.

In perioada urmatoare, au mai fost excutati si alti fosti adepti ai lui Stalin, in functie de rivalitatile personale dintre cei care au venit la putere, cei care doreau sa vina la putere si cei care foloseau puterea ca arma impotriva rivalilor.

Intre timp, praful uitarii s-a asternut si peste calai, si peste victime, si numai memorialistii mai amintesc din cand in cand tragica soarta a unor somitati pe care un tiran ii trimetea la moarte, pentru ca asa vroia el.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7315 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
30 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ramas fara obiectul muncii, Stalin trebuia sa continue lupta de

clasa.
Dupa ce si-a epurat tovarasii care l-au adus la ciolan: Litvinov, Kamenev, Buharin, Trotki. Dupa ce si-a lichidat doua neveste, o sora si alte rude. Dupa ce a impuscat si pe toti sefii CEKA si NKVD martori la crimele lui. Dupa ce i-a trimis pe toti germanii si europenii in Siberia.
Trebuia sa continue lupta de clasa cu cineva. I-a gasit pe evrei. A fost declarat mort pe 5 martie, dar se pare ca atacul cerebral s;a produs pe 1 Martie, iar Beria nu a avut curajul sa ii aduca doctori.
Oricum Beria nu i-a supravietuit un an, nici fi-su Vasili condamnat la 8 ani de inchisoare.
A supravietuit doar fi-sa Natasa Aliluieva care traieste bine mersi in imperialista Florida.

 

stia el ce stia..:-)

Eu as clasa comunismul cu cateva trepte mai jos decat national-socialismul

 

!

perfect adevarat!
nemtii cu regimul lor era incomparabil cu bolsevism/comunismul. Numa pr.stii nu pot concepe aces lucru. Scuze.

Aiureala si dezinformare gen Pitigoi-penita de aur.

Antisionism nu inseamna antisemitism. E ca si cum ai compara mere cu banane...

Ca sa nu mai vorbim ca totul nu era decat obsesia lui Stalin (evreu) la ideea ca un complot ascuns se pegateste sa-l ucida.

Care-i treaba Pitigoi? Ai primit ordine de mai sus sa mai umfli simpatia pentru evrei in urma pierderii unuia dintre cei mai mari criminali de razboi din istorie?

 

Informare

Antisionismul e fatza antisemitismului modern, asa ca expica-ne matale diferenta intre mere si banane.
Stalin- evreu ?????? E plin Tel-Avivu' de de-alde Djugashvili :-)))

O noua inventie: "Antisionismul e fatza

antisemitismului"...:)))
Sigur! Cum sa nu! Cum critica cineva abuzurile, rasismul si apartheid-ul, cum venim cu acuzatii copilaresti de tot rasul...

Anti-sionismul o fata a anti-semitismului modern

Asa cum anti-comunismul e fata a anti - slavismului modern. Tu te auzi ce debitezi? Deci exemplificand, daca O PARTE dintre chinezi aleg sa promoveze agresiv, ilegal, impotriva intereselor unor alte popoare niste valori de ei crezute, iar alte persoane se opun acelor actiuni , dupa mintea ta, cei ce se opun pot fi acuzati de rasism sau "anti- chinezism" ca si cum s-ar opune intregului popor chinez? Nu fratioare. Cand te opui comunistilor nu te opui poporului rus, cand te opui confucianismului nu te opui intregului popor chinez, cand te opui capitalismului nu te opui intregului popor american, cand te opui legionarismului nu te opui poporului roman. Te "lupti" numai cu tembeii care cred ca asta este calea si se erijeaza in "protectorii" poporului respectiv. La fel cand te opui sionismului nu te opui poporului evreu. Ca daca maine am un vecin evreu sau un cuscru evreu, sau un partener de afaceri evreu, il tratez exact cum as trata un roman, fiindca nu sunt anti-semit. Daca Israelul ca entitate comite niste fapte reprobabile, sau daca evrei sionisti incearca sa impuna o doctrina, ii combat la fel de fervent cum as combate niste rusi sau chinezi care incearca sa impuna o doctrina, sau alte state care ar comite abuzuri si atrocitati. De ce daca strig genocid! cand ma refer la piata Tienanmen nu sunt anti-chinez, dar cand strig genocid vizavi de masacrarea palestinienilor brusc sunt anti-semit?
Si ca sa inchei, mai na niste facts alb pe negru, pe care voi profita de orice ocazie sa le afisez.
http://www.youtube.com/watch?v=3GAqhnKFaxA

Stalin era evreu, huh?

Era evreu pt. ca asa vrei tu, biografia lui spune clar ca a fost crestin ortodox, ba chiar a fost student la seminarul teologic din Tbilisi, desi nu a devenit niciodata preot. Data viitoare o sa ne explici probabil ca Pol Pot era ucrainian....Referitor la dezinformare, contrazici autorul articolului doar ca sa spui acelasi lucru ca si el, ca Stalin avea o obsesie ca va fi asasinat....

 

Miscarea ar trebui sa mosteneasca ideologia legionara.

Tovarasul Grob are niste nostalgii asiatice, de alta provenienta.
Multa dragoste pentru cauza poporului frate palestinian pe care as pune-o pe seama exportului modern de arme si munitie.

"oarecarele procuror Riumin"

Era de fapt ministrul adjunct al Securitatii Statului.
Cit despre "praful amintirii" peste calai, hai sa vorbim discutii. Stalin nu va fi uitat niciodata...

 

Un procuror? Interesant, foarte interesant!

Deci, "tap ispasitor a fost gasit un procuror'???
De retinut!
"papicii" din lumea justitiei sa bage la cap!!!

Ma rog, Riumin a mincat aceleasi ciuperci

ca si Beria, sau fiul lui Stalin.
Asa este lupta de clasa si linia Partidului.

Informare (daca mai e nevoie) pentru Kronstdter:

CINE AU FOST CAPII REGIMULUI COMUNIST IN RUSIA?

1. Vladimir Ilici Ulianov Lenin, evreu după mamă, presedintele Sovietului Suprem.
2. Leo Trotsky (Lew Davonovich Bronstein), evreu, comisarul Armatei si Marinei.
3. Josepf Visarionovich Stalin (Josiph David Vissarionovich Djugashvili-Kochba), evreu din Georgia, Comisar pentru Nationalităti.
4. Chicherin, rus, Comisar pentru Afacerile Externe.
5. Grigore Zinoviev (Apfelbaum), evreu, Comisar pentru Interne.
6. Kohen (Volodarsky), evreu, Comisar pentru Presă si Propagandă.
7. Samuel Kaufmann, evreu, Comisar pentru Proprietăti Rurale.
8. Steinberg, evreu, Comisar pentru Justitie.
9. Schmidt, evreu, Comisar pentru Lucrări Publice.
10. Ethel Knigkisen, evreică, Comisar pentru Aprovizionare.
11. Pfenigstein, evreu, Comisar pentru Refugiati.
12. Schlichten, evreu, Comisar pentru Confiscări de Imobile.
13. Lurie, evreu, Presedinte Consiliul Suprem Economic.
14. Kukor (Kukorsky), evreu, Comisar pentru Comert.
15. Spitzberg, evreu, Comisar pentru Cultură.
16. Urisky (Radomilsky), evreu, Comisar pentru Alegeri.
17. Lunacharsky, rus, Comisar pentru Scolile Publice.
18. Simasko, evreu, Comisar pentru Sănătate,.
19. Protzian, armean, Comisar pentru Agricultură.

Institutii
(Conducere, inalti functionari)

1. Comisariatul pentru Interne: Din zece, toti evrei.
2. Comisariatul pentru Afacerile Externe. Din 17, unul german, 16 evrei.
3. Comisariatul pentru Economie: Din 14, unul rus, 13 evrei.
4. Comisariatul pentru Justitie: 8 inalti functionari, toti evrei
5. Comisariatul pentru Educatia Publică: Din 7, toti evrei.
6. Comisariatul Armatei: Din 14, toti evrei.
7. Comisariatul Sănătătii: Din 5, toti evrei
8. Sovietul Suprem al Comertului: Din 14, toti evrei.
9. Primul Consiliu al Soldatilor si Muncitorilor: Un presedinte si doi vice-presedinti: toti trei evrei.

 

Fain....m-ai convins

Da io cred ca si Hitler era evreu ca Shicklgruber suna cam yddish

Asa ai invatat sa raspunzi, la lectia de

'propaganda intensiva'?...Cam copilaresc. Si tu si restul haitei. Ma dezamagiti!

Si Alfred Rosenberg.

Ceausescu era turc.

 

Poate ascultam un Rabin destept?

Un pic? asa?

Lista...

lista conducerii comuniste din Romania 1945-1953... cu extensie pana in 1964. Si chiar si dupa! Odraslele lor ne dau, acum, lectii de democratie. Chiar si de peste Ocean! It's funny, isn't it? Doar rezidenta a ramas ca latratori de serviciu. Se vede pe forum!

 

@fiul-ciorii

http://ioncoja.ro/holocaust-in-romania/un-rabin-ortodox-despre-sionism-si-holocaust/

Ion Coja, un vulgar securist.

Place romanului nauc.

Stalin credea ca el este reincarnarea lui Bar Kokhba

Regiunea Autonoma Evreiasca cu capitala la Birobidjan creata de Stalin in 1934 in extremul orient rusesc pe Amur, exista si astazi - Paranoia lui Stalin impotriva sionismului vine din convingerea acestuia ca miscarea sionista este condusa de serviciile secrete americane care vor sa il asasineze - Gandurile negative si temerile dictatorilor se intorc obiectivat impotriva acestora - Consumul excesiv de vodka este daunator sanatatii

 

Koba era nume conspirativ, dupa un erou popular

gruzin. Stalin bea vin georgian. Nu de asta devenise antisemit.

@ Narses

Tipic. Hai sa maimutarim reporterul, poate uitam ce a spus intervievatul...

Sovieticii nu au fost antisemiti

Dovezile sunt relatiile stranse cu Siria, Iraq si Iran care mai dainuie si azi - Semintia lui Sem se trage exact din teritoriile enumerate - Studiaza aria de obarsie a popoarelor semite sa te convingi - Confuzia dintre antisemitism si antisionism este specifica ignorantilor - Sionismul a aparut in Elvetia prin 1897 - Una din distractiile lui Stalin era sa il imbete pe Hrusciov pe care il punea sa joace kazacioc (d'ala cu genoflexiuni)

Sionismul este o ideologie rasista

Dl. Pitigoi ne-a obisnuit cu articolele sale in care compatimeste soarta evreilor si ii demonizeaza pe cei care avuta tupeul sa le pedepseasca naravurile. Dansul scrie si despre cat de ridicol,*** si posedat era Hitler. Nicio problema. E la moda sa-l demonizezi pe Hitler si sa faci din legionarii romani scuipatoarea tuturor naimitilor. De ce? Cum de ce?! Pentru ca evreii...

Oare de ce dl. Pitigoi nu empatizeaza si cu suferintele romanilor basarabeni?? Asa ar fi fost firesc: sa verse macar un sfert din lacrimile cu care spala cotoaiele evreilor si pentru fratii lui intru credinta si grai. Dar n-o face? De ce? Oare de ce?!

Stalin n-a fost evreu. Dar a avut numerosi tovarasi evrei in haita cu care a reusit sa bage in pamant o jumatate de Europa. Nu e nici antisionism si nici antisemitism a fi corect documentat in privinta aportului adus de etnia jidoveasca la raspandirea si consolidarea terorii rosii. Cum nici a stii ca mai bine de 30% din componenta administratiilor americane de la presedintele Wilson incoace a fost detinuta "de drept" de respectiva etnie. Si culmea e ca majoritatea acestor evrei nici macar nu erau nativi americani. Cu totii erau genii provenite din sanul unor familiii de evrei emigrate din fost Imperiu Tarist si,mai tarziu-dupa 1948, din tarile Europei de Est. Si in ciuda faptului ca isi parasisera casele si averile detinute in tarile de origine,ajunsi in America viata lor fu la fel de buna si avura suficienti bani ca sa-si tina progeniturile la scoli cu staif. Pai cum vine asta?!!? Functii cheie in statul american erau ocupate de baieti nascuti pe alte meleaguri care n-aveau nici in clin nici in maneca cu visul american. Admitem ca America e tara tuturor posibilitatilor dar,nici chiar asa. Una'i una,alta'i alta. Ce are a face libertatea societatii americane cu faptul ca indivizi nascuti in alta parte au avut in mana lor parghiile prin care au putut trimite la moarte milioane de fii ai Americii??

Stalin nu era obsedat de teama ca se planuieste eliminarea sa. Nicidecum. Ticalosul stia ce-l asteapta. Stia prea bine legea haitei,el insusi o practicase cu neegalata dibacie si cruzime.
Dupa infiintarea statului evreu pe teritoriul coloniei britanice in care majoritari erau arabii levantini-palestinienii, Stalin a sperat sa-si scoata parleala pentru riscul de a-si fi pus pielea la bataie in WW2. Se astepta ca evreii sa cheme in ajutor Armata Rosie, tatucul natiunilor vazand in aceasta interventie un bun prilej pentru a hali o bucata zdravana din fostul Imperiu colonial al Regatului Unit. Bucata cea mai grasa: Orientul imbibat de petrol si strategic situat taman la raspantia drumurilor comerciale dintre Occident si Orientul Indepartat. Nu vom sti niciodata daca Stalin a sperat doar la ocuparea Levantului ori visa sa bea vodca tolanit intr-un sezlong pe plaja Marii Arabiei.
Asa ar fi fost logic.

 

Sionismul este o ideologie rasista(continuare)

Complici directi si fatisi la cele mai atroce crime din istoria umanitatii, Tatucul era linistit in privinta continuarii netulburate a cardasiei cu urmasii lui Iuda. Mmm, uite ca aici s-a inselat. Marele bandit,tatucul ticalosilor, desi imbatranit in rele, n-a anticipat ca jidovii nu vor duce la bun sfarsit planul bolsevizarii planetei. Era foarte constient de prietenia otravitoare a bancherilor de pe Wall-Street dar credea ca planul sionist era pus mai presus de orice alt interes politic,militar si financiar al Occidentului. Dealtfel,nici n-a fost departe de adevar cu singura observatie ca s-a bizuit naiv de mult pe temeinicia si statornicia democratiei americane. Pana si el se imbata cu iluzia ca America este taramul libertatii si al legii,fata virgina prada usoara pentru rapacitatea batranilor banditi din nesfarsitele stepe asiatice. Aici s-a inselat. Americanul de rand voia sa-si bea linistit sticla cu Coca-Cola si sa-si infulece Mac Burgerul,fara sa-i pese ca presedintii alesi de el aveau sa consimta a fi tovarasi de pradaciuni cu cei mai fiorosi banditi ai planetei.
Cand a vazut ca sionistii il lasa cu buza umflata, a inteles fara putinta de tagada ca numele sau era urmatorul scris pe raboj. Ultimii sai ani de putere au fost doar o zadarnica zvarcolire in incercarea de a lovi el primul. Fara vreo sansa,insa. Dusmanii il pandeau din preajma: Beria,Molotov,...
Sa vii astazi si sa vorbesti de rafuielile dintre tavarshci ca despre un soi de Holocaust este cel putin o obraznicie. Pai asa putem spune despre toate cazurile de lichidare a primului val de "revolutionari" din tarile Europei de Est. Majoritatea erau evrei. Conducerile partidelor comuniste ale statelor proaspat bolsevizate erau generos populate cu evrei. Ei deschisesera practic cutia Pandorei. Ca ulterior,aveau sa fie ei insisi scarificati pe altarul revolutiei,asta era deja o practica consacrata. Intrebati-l pe Yagoda.
Cei care astazi ne murdaresc obrazul cu flegma puturoasa a acuzatiilor de anti-semitism sunt de aceeasi teapa cu slugile stalinului. Nu poti fi intr'atat de *** incat sa nu vezi care au fost in realitate victimele. Asta este numai ticalosie.

Dumnezeu sa va ierte,daca si voi veti vrea sa primiti iertarea!

 

?

Nu inteleg: "Demascand banda de medici ucigasi dam o lovitura acestei organizatii internationale evreiesti sioniste"...

Si atunci cum de in 45 au venit la "pachet" Ana Pauker, Silviu Brucan si altii care au instaurat comunismul in Romania? (exact cum s-a intamplat si in tari ca Lituania, comunism adus de evrei).
Mai exact, cum de s-au razgandit rusii asa brusc in privinta evreilor? ceva nu e ok...

 

grob , F E L I C I T A R I !

Stalin , da a fost evreu ; de unde stiu ? de la colega Anutza evreica la cere-i calcam pragul sa-i duc lectiile , pentru ca era bolnava in acel martie 1953 ; pentru ca a fost seminarist , a s-au tras clopotele lui Stalin chiar daca a fost si comunist ; bunica fetei : - cum la un ovrei , se trag clopotele ? , vai , mai bine muream eu decat tovarasul Stalin si a luat o piatra si a aruncat-o in lateral pentru a nu se prinde blestemul ; da , se stie ca Stalin facea epurari dese in cadrul PCUS si daca acesta era burdusit de evrei , pe cine lasa si pe cine elimina ? ; aceeasi soarta a avut-o si Marcel Pauker al ,, nostru ,, ; unii forumisti au pomenit de Einstein , Churchill , Hitler - toti au fost multa , multa vreme evrei ; nu-i de mirare , sahistul evreu Fischer a fost un antisemit notoriu ! oricum , Beria a razbunat pe etnicii sai prin lichidarea lui tatucu ; apoi a platit si el cu acelesi pret , ca asa era moda ! ;

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor