Coreea de Nord dezminte ca liderul de la Phenian ar avea probleme de sanatate

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 09:17
946 citiri
Coreea de Nord dezminte ca liderul de la Phenian ar avea probleme de sanatate

Phenianul a negat miercuri ca liderul Kim Jong-Il ar avea probleme de sanatate, iar un diplomat a calificat informatiile din presa occidentala drept "o conspiratie".

Numarul doi al regimului, Kim Yong Nam, presedintele prezidiului Adunarii populare supreme a tarii, a asigurat ca liderul nu are probleme de sanatate, relateaza AFP.

"Consideram ca aceste informatii nu au nicio credibilitate si tin de o conspiratie. Cred ca obiectivul informatiilor este sa convinga opinia publica in legatura cu ceva ce nu este adevarat. Presa occidentala a publicat minciuni si in trecut ", a declarat ambasadorul nord-coreean pentru discutiile de normalizare cu Japonia, Song Il-Ho.

Coreea de Nord nu reactionase oficial pana acum la informatiile date de responsabili ai serviciilor de informatii american si sud-coreean, care au vorbit despre problemele de sanatate grave de care ar suferi liderul de la Phenian.

El nu si-a facut aparitia marti, la defilarea de celebrare a 60 de ani de la infiintarea statului comunist, iar absenta sa a alimentat speculatiile legate de starea sa de sanatate.

Presedintele sufera de diabet si probleme cardiace, potrivit responsabililor sud-coreeni.

"Este aproape sigur ca liderul Kim are o problema de sanatate", a declarat un oficial sud-coreean, adaugand ca acesta s-a simtit foarte rau de curand. Sursa a subliniat insa ca liderul de la Phenian este in viata.

Un responsabil al serviciilor americane de informatii a spus ca este posibil ca Kim sa fi suferit un atac cerebral. Potrivit sursei, nu exista insa semne vizibile ale unei lupte pentru succesiune.

O sursa prezidentiala de la Seul a spus, pentru Yonhap, ca liderul sud-coreean Lee Myung Bak si-a convocat miercuri cei mai apropiati colaboratori, pentru o reuniune de urgenta. "A discutat contramasuri la o posisbila boala grava a liderului nord-coreean", potrivit sursei.

"Este aproape sigur ca experti francezi si chinezi s-au dus in Coreea de Nord pentru a-i oferi ingrijiri lui Kim Jong-Il, dar nu se stie nimic despre starea sa", a declarat un cercetator de la departamentul de studii nord-coreene din Universitatea din Seul.

"Iubitul conducator" nu a mai fost vazut in public de mai bine de trei saptamani. La 14 august, el a inspectat o unitate militara. El este fiul lui Kim Ir-Sen, fondatorul Coreei comuniste, care este in continuare venerat in aceasta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a pierdut poziția de lider pe piața smartphone-urilor. Compania care i-a luat locul
Apple a pierdut poziția de lider pe piața smartphone-urilor. Compania care i-a luat locul
Livrările de telefoane iPhone au înregistrat o scădere de aproape 10% în primul trimestru al acestui an, afectate de intensificarea competiţiei venite din partea producătorilor de dispozitive...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Phenian, #Coreea de, #lider, #atac de , #stiri externe