Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Coreea de Nord il va elibera pe americanul arestat

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 11:16
1275 citiri
Coreea de Nord il va elibera pe americanul arestat
foto: AP

Misionarul american Robert Park, arestat in Coreea de Nord pentru trecerea ilegala a frontierei, in luna decembrie a anului trecut, va fi eliberat de regimul de la Phenian, fara a primi nicio pedeapsa, dupa ce si-a recunoscut greseala.

Robert Park va fi eliberat, deoarece a aratat ca se caieste pentru greselile sale si ii este rusine de viziunea ingusta pe care o avea vizazi de regimul comunist din Coreea de Nord, a scris, vineri, presa de la Phenian, informeaza AP.

Guvernul nord-coreean ar fi decis "sa-l ierte, cu blandete, dupa ce a recunoscut ca a gresit si ca ii pare rau", a anuntat, vineri, agentia oficiala de stiri KCNA.

Park ar fi declarat, in cadrul unui interviu, ca se astepta sa fie impuscat de soldati sau aruncat in puscarie, insa autoritatile nord-coreene s-au purtat foarte bine cu el.

"Nu am vazut niciodata oameni atat de buni si de generosi", ar fi declarat Park, acuzand propaganda falsa a occidentului, impotriva regimului comunism de la Phenian.

Un american retinut in Coreea de Nord vrea sa intre in armata comunista

Mai mult, presa de la Phenian a scris, saptamana trecuta, ca Park, in varsta de 28 de ani, a declarat ca nu vrea sa devina "carne de tun in armata capitalista" si ca vrea sa serveasca in armata nord-coreeana.

"Suntem foarte fericiti, insa nu stim inca daca este adevarat, sau nu", a declarat tatal misionarului american, Pyong Park.

American retinut in Coreea de Nord

Anuntul autoritatilor de a Phenian este surprinzator, in conditiile in care doua jurnaliste americane, arestate tot pentru trecerea ilegala a fronterei, au fost condamnate la 12 ani de inchisoare pentru spionaj, anul trecut, acestea fiind eliberate doar dupa o interventie la nivel inalt a Statelor Unite.

Mai mult, Park declarase ca vrea sa treaca granita in Coreea de Nord pentru a cere demisia dictatorului Kim Jong-il si desfiintarea celor sase inchisori pentru dizidenti politici, pe pe teritoriul tarii, fapte ce i-ar fi adus, in mod normal, o condamnare la moarte.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#american retinut Coreea Nord, #american arestat Coreea Nord, #misionar eliberat Coreea Nord , #stiri externe