Ziare.com

Cosmarul unor naufragiati: Au inotat ore intregi pana la o insula ... pe care erupea un vulcan

de Alex Varzaru
Luni, 18 August 2014, ora 17:21

   

Cosmarul unor naufragiati: Au inotat ore intregi pana la o insula ... pe care erupea un vulcan
Un grup de 10 turisti naufragiati a trebuit sa inoate mai mult de sase ore pentru a ajunge in siguranta la tarmul unei insule indoneziene. Pe insula insa tocmai erupea un vulcan.

Alti 13 oameni au fost salvati luni, la doua zile dupa ce barca, care purta in total 25 de oameni, s-a scufundat din cauza unei furtuni, in timp ce calatorea intre insulele Lombok si Komodo. Doi turisti sunt in continuare dati disparuti, scrie The Guardian.

Indonezia: 15 turisti straini sunt dati disparuti dupa ce un vas s-a scufundat

Cei 10, care se adunasera in jurul unei barci de salvare, au decis sa inoate in jur de 5 kilometri catre insula Sangeang, aflata in apropiere, unde au descoperit ca vulcanul de pe insula tocmai erupea. Ei au fost nevoiti sa isi bea propria urina in asteptarea ajutorului care nu mai venea.

Francezul Rertrand Homassel, aflat in grupul de naufragiati, a povestit incidentul: "Sase persoane s-au urcat in barca de salvare. Ceilalti s-au urcat pe acoperisul barcii, care inca nu se scufundase complet. Am asteptat pana la amiaza zilei de sambata.

Eram la 5 kilometri de coasta, dar valurile erau foarte mari. Oamenii au inceput sa intre in panica. Toti am luat decizia sa inotam catre cea mai apropiata insula, aflata la 5 kilometri, unde erupea un vulcan".

Homassel a povestit ca grupul a inotat timp de 6 ore pana la insula Sangeang, unde turistii au supravietuit bandu-si propria urina si mancand frunze. Ei au fost salvati duminica dupa ce au atras atentia unei barci care trecea prin apropiere.

Grupul era format din turisti din Noua Zeelanda, Spania, Franta, Germania, Olanda si Marea Britanie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4435 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

astia erau adeptii lui Bivolaru...

sigur s-au integrat in absolut!

 

Toarasu Alex, matale nai niciun cuvant da spus, numai asa, ne spui

cea zis alt toaras Varzaru dela The Guardian ?

Dela matale, mas fi asteptat sa ne spui odata, nude doo ori, cau bauto.

Treaba ie ca nimenea nune spune cum au facut, adica daca sau ajutat intre iei... .

SA TRAITI !

P.S. Homassel a povestit ca grupul a inotat timp de 6 ore pana la insula Sangeang, unde turistii au supravietuit bandu-si propria urina si mancand frunze. Ei au fost salvati duminica dupa ce au atras atentia unei barci care trecea prin apropiere.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor