Crimă la o benzinărie din Germania. Suspectul este un bărbat care s-a declarat anti-masca de protecție față de COVID

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 14:11
2037 citiri
Crimă la o benzinărie din Germania. Suspectul este un bărbat care s-a declarat anti-masca de protecție față de COVID
Benzinăria Rhineland-Palatinate Germania FOTO: world-today-news.com/

Un bărbat de 49 de ani a împușcat un casier la o benzinărie din Renania-Palatinat, în urma unei dispute privind purtarea măștii anti-COVID.

Bărbatul s-a enervat că angajatul nu a vrut să-i vândă bere, pentru că nu purta protecție pentru gură și nas, a declarat procurorul-șef Kai Fuhrmann luni, la Idar-Oberstein. Suspectul a mărturisit ca respinge „măsurile Corona” și a dorit să dea un exemplu, conform Hotnews.ro.

Un mandat de arestare pentru crimă a fost emis împotriva suspectului german din districtul Birkenfeld, la tribunalul districtului Bad Kreuznach. Presupusul făptuitor a mărturisit că l-a ucis pe tânărul de 20 de ani cu un foc țintit în cap, a spus Fuhrmann pentru rp online.

În ceea ce privește motivul faptei, suspectul a declarat că situația în care se află din cauza pandemiei de coronavirus e pentru el „o grea povară”.

S-a simțit marginalizat, ostracizat și „nu vedea altă cale de ieșire” decât să dea un exemplu. Victima i s-a părut „responsabilă pentru situația generală, deoarece a aplicat regulile”, a precizat procurorul Fuhrmann.

Potrivit anchetei preliminare, bărbatul intrase sâmbătă seara în incinta benzinăriei fără mască și așezase două pachete de câte șase beri pe tejghea, la casa de marcat. Ulterior a spus că a uitat masca. Casierul i-a arătat panoul cu cerința de mască - după care bărbatul a părăsit incinta și a ridicat mâna amenințător.

Suspectul a fost enervat de respingere, apoi a băgat un revolver în buzunar și a condus din nou la benzinărie, pentru a-l provoca pe vânzător, a relatat Fuhrmann, din declarația suspectului. De data aceasta purtând protecție pentru gură și nas, el a luat un calup cu șase beri și a mers la casa de marcat.

„Acolo și-a scos masca pentru gură și nas”, a spus Fuhrmann. Casierul l-ar fi somat din nou pe bărbat să respecte cerința de mască. Făptuitorul a tras apoi arma și l-a împușcat pe tânărul de 20 de ani. Fuhrmann a spus că suspectul a împușcat victima „țintit în cap, din față”.

Suspectul a fost arestat duminică dimineață, la sediul poliției din Idar-Oberstein. În localitate este o stare de teamă. Acest lucru poate fi văzut și în marea îngrijorare a localnicilor. Mulți au depus flori și coroane la benzinărie.

Citește și:
Polonia acuză Germania că a provocat criza energetică în UE
Polonia acuză Germania că a provocat criza energetică în UE
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a criticat joi, 6 octombrie, la sosirea la summitul de la Praga, Uniunea Europeană, şi în special Germania, pentru modul cum este gestionată criza...
Germania şi Spania nu dau înapoi de la planul privind noua conductă de gaze în Pirinei. Franța se opune cu înverșunare
Germania şi Spania nu dau înapoi de la planul privind noua conductă de gaze în Pirinei. Franța se opune cu înverșunare
Germania şi Spania îşi menţin planul de a construi o nouă conductă de gaz în Pirinei, sfidând opoziţia Franţei, arătă un plan de acţiune comun. Liderii celor două naţiuni...