Criza gazului i-a scazut popularitatea lui Iuscenko la 2,4%

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 23:00
1236 citiri
Criza gazului i-a scazut popularitatea lui Iuscenko la 2,4%

Cota de popularitate a presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko a scazut la 2,4%, din cauza conflictului dintre Moscova si Kiev pe tema gazelor rusesti si a unui conflict politic intern.

Aceasta reiese dintr-un sondaj dat publicitatii luni si citat de AFP, realizat in perioada 17-28 decembrie de catre organizatia Initiative democratice, pe un esantion de 2.012 persoane, pe baza intentiilor acestora de vot in cazul unor alegeri prezidentiale anticipate.

Liderul opozitiei proruse Viktor Ianukovici, adversarul lui Iuscenko in 2004 in timpul Revolutiei portocalii, se afla pe primul loc in sondaj, cu 22,3% dintre intentiile de vot. Pe locul doi se afla premierul Iulia Timosenko, cu 13,9% din intentiile de vot. Potrivit expertilor, ea este un posibil candidat la alegerile prezidentiale prevazute pentru anul 2010.

Fostul presedinte al Parlamentului ucrainean, Arseni Iateniuk, a carui popularitate a crescut dupa ce a fost demis in luna noiembrie, primeste 7,9% dintre intentiile de vot.

"Cota de popularitate a presedintelui si premierului scad pe fondul conflictului" dintre cei doi, considera directorul Institutului sociologic ucrainean, Aleksandr Visniak, care mai crede ca Ucraina "s-a saturat de unii politicieni".

Potrivit sondajului, numai 14% dintre persoanele intrebate sunt de parere ca un scrutin anticipat ar ameliora situatia tarii.

Intr-un studiu precedent realizat in toamna, cota de popularitate a presedintelui Iuscenko coborase deja la 8%, in conditiile in care Timosenko era creditata cu pana la 25% dintre intentiile de vot, in cazul unui scrutin prezidential anticipat.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Viktor Iuscenko, #criza gaz, #popularitate scazuta, #Ucraina , #stiri externe