Cum planuieste Croatia sa isi relanseze turismul. "Turistii vor plati doar un pret simbolic"

Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 14:09
2835 citiri
Cum planuieste Croatia sa isi relanseze turismul. "Turistii vor plati doar un pret simbolic"
Croatia vrea sa isi relanseze turismul FOTO Pixabay

Autoritatile croate au lansat vineri o campanie guvernamentala, in valoare de mai multe milioane de euro, care are drept obiectiv vaccinarea a aproximativ 80.000 de lucratori din sectorul turismului in saptamanile urmatoare precum si oferirea de teste antigen subventionate turistilor, transmite Reuters.

Hotelierii croati spera ca numarul mic de vizitatori din prezent sa revina la cifre mai normale incepand de la mijlocul lunii mai, pe masura ce restrictiile de calatorie sunt relaxate treptat in Europa, si pentru aceasta vor sa se asigure sa sunt bine pregatiti.

"Investim puternic in sejururi sigure pentru oaspetii nostri, de la dezinfectie si geamuri de protectie la receptie, la mai mult personal care sa serveasca mancarea si pana la proceduri de inregistrare si plati digitale", a declarat Eva De Zan Prusina, director de PR la grupul Plava Laguna, care detine hotelul Parentium din statiunea Porec.

In mod normal, turismul este responsabil pentru o cincime din economia Croatiei, insa pandemia de Covid-19 a dus la injumatatirea veniturilor din turism in 2020, pana la aproximativ 4,8 miliarde de euro.

Gratie campaniei guvernamentale lansata vineri, Banca Centrala a Croatiei se asteapta ca veniturile din turism sa ajunga in acest an pana la 70% din nivelul normal, o perspectiva optimista impartasita si de ministrul croat al Turismului, Nikolina Brnjac.

"Am alocat aproximativ 20 de milioane de kuna (3,18 milioane dolari) pentru cumparare de teste antigen, pentru care turistii vor plati doar un pret simbolic", a spus Nikolina Brnjac. Aceasta a adaugat ca vizitatorii vor primi rezultatele testelor inainte de a se intoarce acasa.

Grupul hotelier Plava Laguna, care detine 20 de hoteluri in trei locatii, ofera deja teste COVID-19 la cele trei hoteluri ale sale care sunt deschise in acest moment, la un pret de cost cuprins intre 17 si 63 de euro de persoana.

"Salutam decizia Ministerului Turismului de a subventiona testele", a spus managerul Eva De Zan Prusina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Miza alegerilor parlamentare din Croația include susținerea Ucrainei. Ce impact ar avea o victorie a populismului
Miza alegerilor parlamentare din Croația include susținerea Ucrainei. Ce impact ar avea o victorie a populismului
Un premier pro-european și un președinte populist se înfruntă pentru controlul parlamentului la alegerile din Croația de miercuri, 17 aprilie. Rezultatul de la urne va influența puternic...
#croatia, #vaccinare, #turism , #stiri externe