Cum a prins-o FBI-ul pe spioana Anna Chapman (Video)

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 12:09
6782 citiri
Cum a prins-o FBI-ul pe spioana Anna Chapman (Video)

Anna Chapman nu a fost numai un spion al rusilor. In varsta de 29 de ani, fost agent imobiliar care a devenit model de lenjerie intima si apoi purtator de cuvant al unei multinationale din Moscova, Anna reprezinta unul dintre exemplele noului val de spioni care au crescut dupa Razboiul Rece.

Biroul Federal de Investigatii (FBI) a dat publicitatii filmulete in care sunt prezentate actiunile de filaj ale celor 10 spioni rusi arestati in 2010, intre acestia si sexy-spioana Anna Chapman.

Impreuna cu alti noua spioni rusi, Anna s-a apropiat de politicieni si de brokeri si a incercat sa le afle secretele.

Intr-un filmulet este surprinsa Anna Chapman ratacind printr-un magazin din New York unde transmiterea informatii catre un functionar rus.

Alt filmulet prezinta o intalnire a sexy-spioanei cu consulul rus din New York, intr-un magazin din centrul orasului, la sfarsitul lunii iunie 2010, o intalnire care a dat de gandit FBI-ului, scrie Boston Globe, care citeaza Associated Press.

Dupa intalnirea in cauza, ea a cumparat un telefon mobil nou sub un nume fals, dar a doua zi nu s-a prezentat la o intalnire cu agentul sub acoperire, functionarul rus. Acest lucru a determinat autoritatile americane sa treaca la arestarea spionei.

Alte sase inregistrari prezinta trei dintre agentii rusi expulzati odata cu Anna Chapman, acestia fiind surprinsi, in perioada mai 2004 - martie 2010, in timp ce schimba intre ei sau recupereaza diferite obiecte si documente in diverse zone din New York.

Toate cele opt inregistrari au fost publicate, impreuna cu aproximativ 100 de fotografii si documente legate de ancheta care a durat zece ani, sub numele de cod Ghost Stories.

Rusoaica s-a stabilit la New York, venind de la Moscova, dupa un divort. Ea a demarat o afacere, "Time Venture", specializata in "tehnologie, Internet, media si petrecere a timpului liber", a carei valoare a fost estimata la doua milioane de dolari.

Intr-un interviu postat pe Youtube, "Anya" Chapman afirma ca vrea sa creeze o retea de recrutare de tineri profesionisti in cele doua orase ale lumii unde exista cele mai multe talente, Moscova si New York. Ea pretindea ca a mai lucrat la Londra, si ca a absolvit un master in economie la o universitate din Rusia in 2005.

Zece agenti, intre care si Anna, au fost arestati si au pledat vinovat la acuzatiile de spionaj in iunie 2010. Ei au fost expulzati dupa doua saptamani, in cadrul unui schimb caracteristic mai degraba perioadei Razboiului Rece: Statele Unite i-au predat Rusiei, in schimbul a patru cetateni rusi, dintre care trei fusesera condamnati pentru spionaj in favoarea unor tari occidentale.

Dupa revenirea la Moscova, Anna Chapman s-a bucurat de o ampla expunere mediatica, pozand in tinuta sumara pentru o revista pentru barbati si aparand in emisiuni ale televiziunii publice.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#anna chapman video, #anna chapman filme FMI, #Anna Chapman supraveghere , #stiri externe