Ziare.com

Daily Mail : Imigrantii din Europa de Est, un sfert din populatia... Boston-ului

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 01:09

   

Daily Mail : Imigrantii din Europa de Est, un sfert din populatia... Boston-ului
Schimbarile in politica de imigratie ale guvernului britanic au fost atat de dramatice incat imigrantii din Europa de Est reprezinta acum nu mai putin de 25% din populatia unui oras din Marea Britanie, dezvaluie Daily Mail.

Fenomenul se inregistreaza, potrivit cifrelor guvernamentale, comunicate de secretarul pentru comunitati din Marea Britanie, Hazel Blears, la Boston, in Lincolnshire. In prezent exista 65 de limbi diferite, in orasul cu o populatie de numai 70.000 de locuitori.

Potrivit lui Hazel Blears, cifrele au fost comunicate parlamentarilor, pentru a studia impactul pe care l-a avut asupra relatiilor dintre comunitatile din interiorul Marii Britanii, afluxul celor 800.000 de imigranti din Europa de Est.

Oficialul a declarat ca in fata imigratiei rapide, consiliile locale au fost nevoite sa constituie cellule de criza, pentru reducerea tensiunilor locale, potrivit Daily Mail. Guvernul a luat in considerare si un plan controversat, care a provocat o opozitie imediata, si care ar fi obligat muncitorii imigranti sa plateasca orele de limba engleza.

Potrivit lui Hazel Blears declara ca aceasta este cheia pentru integrare si pastrarea spiritului pozitiv in cadrul comunitatii. Responsabilul pentru comunitati din guvernul Brown a fost tinta unei serii de critici, pe motiv ca guvernantii au esuat in a pregati consiliile pentru afluxul de nou-veniti din Polonia si alte state ale blocului estic.

Parlamentarul conservator Anne Main declara petru Daily Mail : ''O parte din problema este ca fenomenul nu a fost previzionat, iar finantarea nu a fost pusa la punct. Cifrele au fost complet neanticipate. Pentru comuntati, prolema este ca a fost prea rapid, prea brusc, iar banii intarzie.''

The Telegraph : Bulgaria, "usa din dos a Marii Britanii" pentru Europa de Est

Peste 1.000 de moldoveni, ucraineni si rusi fac in fiecare luna cereri pentru cetatenie bulgara - dand nastere speculatiilor ca multi dintre ei se indreapta direct catre Marea Britanie.

Vestile vin dupa date care au indicat ca numarul bulgarilor si romanilor care viziteaza Marea Britanie a crescut cu 77% in 12 luni.
Acestia au dreptul sa viziteze tara ori de cate ori doresc dupa ce statele lor au aderat la Uniunea Europeana in ianuarie anul trecut, aminteste The Telegraph.

Numarul celor care pot lucra aici este limitat strict prin cote, dar cresterea mare a numarului de vizitatori a alimentat suspiciuni ca multi aleg sa ramana in Marea Britanie si sa munceasca la negru. Datele Biroului National de Statistica arata ca 200.000 de persoane din Bulgaria si Romania au vizitat Marea Britanie in anul dinainte de iulie 2007, in comparatie cu 113.000 de vizitatori in cele 12 luni precedente.

Guvernul a limitat numarul de persoane din acele tari care ar putea lucra in Marea Britanie. Datele arata ca intre ianuarie si iunie au fost acordate 15.000 de "carduri de acces pentru lucratori".

Ministrii preconizeaza ca imigratia neta, tinand cont de imigratia la scara larga, va adauga anual alte 190.000 de persoane la populatie. Pana in 2031, aceasta va ajunge probabil la 71 de milioane, de la 60.6 milioane in 2006.

Camera Lorzilor a precizat luna trecuta ca beneficiile economice ale cresterii migratiei pentru britanici au fost neglijabile.
Citeste mai multe despre imigratie Marea Britanie Europa de Est
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2186 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

incredibil...

..cel care a compus titlul sa-si zboare creierii!Debil mintal,ce treaba are BOSTONUL cu UK!Cu asemenea ziaristi,ne ducem ***!

 

Aparent

exista un Boston si in UK, nu doar in US.

Exista

un Boston, "originalul', sa-i zic asa in estul Angliei. Dupa ala s-a dat denumirea celui din SUA. Bostonul britanic e mult mai mic, dar e acolo.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor