Fiul lui Rinat Ahmetov și-a cumpărat două vile de lux pe malul lacului Geneva. Tatăl său este cel mai bogat om din Ucraina

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 14:59
5105 citiri
Fiul lui Rinat Ahmetov și-a cumpărat două vile de lux pe malul lacului Geneva. Tatăl său este cel mai bogat om din Ucraina
Damir Ahmetov / FOTO: pep.org.ua

Sectorul imobiliar îi atrage pe cei ultrabogați. În cantonul Geneva, două vile au fost vândute, în decurs de trei luni, pentru 104 milioane de franci elvețieni (peste 97 de milioane de euro).

Situate în Collonge-Bellerive, pe malul stâng al Lacului Geneva, cele două proprietăți se întind pe o suprafață totală de 20.000 de metri pătrați, relatează ziarul elvețian Le Temps. „Clădirea are o suprafață totală de aproximativ 1.000 de metri pătrați. În spatele acestei achiziții se află Damir Ahmetov, fiul lui Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina.

Damir Ahmetov, în vârstă de 31 de ani, „ocupă posturi de conducere în imperiul industrial și minier al tatălui, ale cărui ramificații se întind până la Geneva”, notează cotidianul genevez. Tatăl său, oligarhul Rinat Akhmetov, se află pe locul 327 în topul Forbes al bogaților lumii, cu o avere estimată la 7,6 miliarde dolari (6,2 miliarde de euro).

În ianuarie 2020, holdingul său, System Capital Management (SCM), achiziționase deja „cea mai scumpă vilă din Franța”, o reședință de 200 de milioane de euro, în Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Averea celor mai bogați 100 de ucraineni a crescut în ultimul an cu 42%, pe primele trei locuri în clasament fiind Rinat Ahmetov, Viktor Pinciuk şi Konstantin Jevago – scrie Ekonomicina Pravda, citând date publicate de Forbes Ucraina. Averea lui Ahmetov, președinte al clubului de fotbal „Șahtar Donețk”, a crescut în ultimul an de 2,7 ori, de la 2,8 miliarde de dolari la 7,6 miliarde dolari. În ceea ce priveşte averea miliardarului Viktor Pinciuk, ginerele ex-președintelui ucrainean Leonid Kucima, aceasta a crescut de la 1,4 miliarde de dolari la 2,5 miliarde dolari, iar cea a lui Jevago, antreprenor din industria oţelului – de la 1,1 miliarde de dolari la 2,4 miliarde de dolari.

Cei trei sunt urmaţi în clasament de oligarhul Igor Kolomoiski, având o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari (+ 0,8 miliarde de dolari față de 2020), omul de afaceri Ghennadi Bogoliubov, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari (+0,5 miliarde de dolari faţă de 2020) şi cuplul Oleksandr și Galina Ghereg, care are o avere de 1, 7 miliarde de dolari (+ 0,4 miliarde de dolari faţă de 2020). Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroșenko a devenit mai bogat cu 0,2 miliarde de dolari, averea sa fiind estimată la 1,6 miliarde de dolari. Cu toate acestea, potrivit Forbes, fostul preşedinte Poroşenko a coborât în clasamentul celor mai bogaţi 100 de ucraineni de pe locul trei pe locul șapte. Primii 76 din clasamentul celor mai bogaţi 100 de ucraineni și-au sporit averea în cursul anului trecut, astfel că valoarea însumată a activelor tutoror celor intraţi în acest top a crescut cu 42%, ajungând la 44,5 miliarde de dolari.

#Ucraina, #Rinat Ahmetov, #fiu, #damir ahmetov, #vile, #Elvetia, #lacul geneva , #stiri externe
Comentarii