Democratii din R. Moldova vor sa creeze o larga Coalitie (Video)

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 16:45
1120 citiri
Democratii din R. Moldova vor sa creeze o larga Coalitie (Video)
Foto: Unimedia

Democratii din Republica Moldova s-au pronuntat pentru crearea unei largi Coalitii, in special cu PLDM, PL si AMN, insa nu ii vor evita nici pe comunisti, a anuntat, vineri, liderul PDM, Marian Lupu.

"In campania electorala am pledat pentru un dialog politic, comparativ cu PCRM si partidele liberale. Acum ne propunem o larga coalitie pentru interesul national. Aceasta este unica solutie pentru ca Republica Moldova sa iasa din criza politica.

Daca totul va fi ok, vom trece la un dialog mai aprofundat. Sa nu uitam ca vom avea nevoie de 8 voturi in Parlament pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova. Azi vom incepe dialogul cu partidele liberale, pentru a determina care sunt tangentele noastre.Venim sa discutam de pe picior de egalitate.

Stiu ca avem viziuni comune, dar doresc sa verific si unele pozitii mai speciale. Vom insista asupra caracterului social al economiei Republicii Moldova. Exista si un sir de subiecte ce tin de politica externa. Pledam pentru pastrarea caracterului unitar al tarii noastre, ca sa nu fim parte la niciun bloc militar si pastrarea unui parteneriat strategic cu partenerii nostri din est", a declarat Lupu, citat de Unimedia.

Liderul democratillor moldoveni a subliniat ca exclude posibilitatea unei coalitii bilaterale "inguste cu un oarecare alt partid, care are acces in Legislativ conform alegerilor parlamentare din 29 iulie. Partidul Democrat se pronunta pentru o coalitie nationala maximal de larga pentru toti jucatorii politici care au acces in Parlament".

In alegeri, nici unul din partide n-a obtinut in Parlament majoritatea, care i-ar permite sa aleaga de sine statator presedintele: nici Partidul Comunistilor, nici opozitia liberal-democrata nu vor putea da presedintele Republicii Moldova pentru ca mai au nevoie de 61 de voturi din 101.

In urma scrutinului, comunistii au obtinut 48 mandate de deputat din 101 locuri in Parlament, liberal-democratii - 17 locuri, liberalii - 15, Partidul Democrat - 13, Alianta "Moldova Noastra" - opt locuri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Moldova coalitie Marian Lupu, #democrati Moldova coalitie, #presedinte Moldova alegeri , #stiri externe