Der Spiegel: R. Moldova, o patrie clonata pentru comunisti

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 16:30
2434 citiri
Der Spiegel: R. Moldova, o patrie clonata pentru comunisti

In timp ce romanii se grabesc sa le ofere in masa pasapoarte basarabenilor cu cetatenie romana si Moscova face curte provinciei separatiste Transnistria, Republica Moldova ramane doar o patrie din eprubeta pentru liderii comunisti de la Chisinau.

Moldova va ramane in continuare un soi de clona pentru Partidul Comunist atat din cauza mass-mediei locale, care este manipulata si amenintata, dovada fiind concertul de pian difuzat de televiziunea publica in timp ce, pe strada, tinerii din Chisinau ardeau poze cu Vladimir Voronin, cat si prin frauda electorala, demonstrata prin renumararea voturilor.

Acest adevar spus in cuvinte dure si reci le apartine celor de la Der Spiegel, care titreaza intr-un articol recent "Azilul de saraci al Europei": jurnalistii germani se refera la situatia prin care trece Chisinaul inca din 5 aprilie, situatie ce inca nu a fost rezolvata.

La fel ca celelalte tari din sud-estul Europei, Republica Moldova nu este nici in Orient, dar nici in Occident, pozitie ce o coafeaza atat de mult incat, in caz de nevoie, nu sare nimeni.

Der Spiegel aminteste ca ecoul tinerilor de la Chisinau s-a facut auzit doar in Romania, unde s-au organizat proteste de solidaritate. In rest, mass-media europeana a avut subiecte mai fierbinti de tratat decat sa condamne comunismul si crimele lui intr-o lume a lui 2009.

In speranta ca vor trezi constiinta adormita a presei din Europa, jurnalisii germani vorbesc de "soarta unei tari al carei tineret flutura in zilele razmeritei drapelul Romaniei si al Uniunii Europene in fata Parlamentului din Chisinau".

Der Spiegel are si o teorie: in ciuda a ceea ce s-a intamplat la Chisinau, comunistii, desi isi flutura in continuare steagul inrosit de sangele tinerilor morti in situatii cel putin dubioase, au calcat demult in picioare ideologia secerii si a ciocanului.

"Cu un clan corupt in jurul presedintelui Voronin, care seamana mai degraba cu un bulibasa decat cu un lider sindicalist, singurul lucru pe care il mai are in comun comunismul moldav cu defunctul socialism sovietic este mascarada", potrivit publicatiei germane.

Cum marul discordiei din PC il reprezinta nemultumirile pe care le-a nascut Vladimir Voronin si apropiatii lui, iar opozitia politica a tarii este favorabila Romaniei, Der Spiegel comenteaza asupra unirii dintre Romannia si Republica Moldova, unire dorita insa de tineri.

"Atat nationalismul presedintelui Traian Basescu, cat si cel al sutelor de mii de moldoveni aprinde in sufletele romanilor si ale moldovenilor o fragila speranta de unire", scriu nemtii.

A.T.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Moldova Romania Spiegel, #Der Spiegel Moldova, #eprubeta patrie Moldova , #stiri externe
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
0 ROMÂNI AU DEVENIT INFRACTORI PENTRU CĂ SIMT ROMÂNESTE EI SUNT ADEVĂRAŢI EROI AI NEAMULUI SI MERITĂ SĂ IA LOCUL CELOR 20 DE DEPUTAŢI CARE SI-AU RENEGAR NEAMUL !!!!