Ziare.com

Doi criminali germani au dat in judecata Wikipedia

de Alexandru Toreanik
Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 13:52

   

Doi criminali germani au dat in judecata Wikipedia
Doi germani care au omorat un actor in 1990 dau in judecata Wikipedia pentru ca le incalca dreptul la anonimat garantat de legile Germaniei.

Procesul va pune fata in fata Primul amendament al Constitutiei SUA si Legea germana a intimitatii, care presupune eliminarea din stiri a numelor criminalilor dupa ce acestia si-au ispasit pedeapsa, informeaza New York Times.

"Ei ar trebui sa se poata reintregra in societate si sa isi duca viata fara sa fie stigmatizati. Si un criminal are dreptul la intimitate si are dreptul sa fie lasat in pace", a declarat avocatul celor doi germani.

Avocatul lor a reusit deja sa le scoata numele din publicatiile online din Germania, inclusiv din varianta germana a enciclopediei Wikipedia. Acum incearca sa forteze compania americana care controleaza Wikipedia sa le stearga numele si din articolul in limba engleza.

Aparatorii Wikipedia spun, insa, ca articolul in care apare numele celor doi este protejat de Primul amendament, care asigura libertatea de exprimare si de informare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1741 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

criminalii cer anonimat

Criminalii dau in judecata Wikipedia ,ma face sa rid .Ce anonimat le trebuie cind au UCIS.Criminalii in USA cind sint dovediti cu probe ca au savirsit crima vor fi in jail pe viata fara parole care inseamna fara drept de a cere sa fie eliberati.Sa fie fericiti ca nu i-au pus pe scaunul electric or injectatii cu lethal inj.

 

Prost

Esti tare prost si mai ai si gura mare. Mai invata sa fi si civilizat.

care-i prostul?

Care-i prostul si unde este prostia? Daca ai o problema cu argumentul, demonteaza-l cu un contra-argument.

LUI FRANCISCO CU UN COMMENTARIU DE PROST GUST

Eu vorbesc cunoscind legile Statelor Unite, pentru ca locuiesc printre ei de ani de zile, pe ce basa ma faci proasta ? dovedesti unde sint gresita?Daca nu-ti comvine legea Americana ceartate cu ei nucu mine .

CRIMINALII

CE SIMPATIE VREI SA DAI ACESTORI CRIMINALI CARE AU LUAT VIATA UNUI OM,CE DREPTURI AI CONSIDERA TU SA AIBA .DACA TI-AR FI OMORIT O RUDA ORI UN COPIL CE ATITUDINE VEI LUA ATUNCI.

Asculta

dumneata vezi-ti de ale tale in america ta si nu o compara cu Germania, tara si popor civilizat. Cu gandirea dumitale sunt convins ca ai incalca vreo lege in Europa. Europa nu e america, sa-ti intre bine in cap!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor