Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (III)

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 23:21

   

Dosarele istoriei: Fraternitatea masonilor (III)
Un maestru mason, care a obtinut acel grad intr-o "loja albastra" are si optiunea alegerii Ritului York, in aprofundarea filozofiei avansate a masoneriei. Rit aici, se refera la modul in care se dau gradele masonice. Conditia principala de participare este sa fii un crestin.

Ritul York e o miscare masonica Americana bine reprezentata in America de Nord si de Sud.

Principalele teme filozofice din practica acestei fraternitati copiaza unele elemente ale cavalerilor din Evul Mediu, cum ar fi Cavalerii de Malta, care au reusit sa stavileasca invazia musulmana, Cavalerii Crucii Rosii, care au fost indispensabili la alungarea maurilor din Spania, Cavalerii Arcului Regal, care au imblinzit absolutismul unor regi din Franta, Austria si Cavalerii Templieri, care au protejat pelerinii in drum spre tara sfanta, in voiajul lor spre Ierusalim. (Incidental, cavalerii templieri au inventat banca si sistemul de credit).

Ceremoniile de conferire a gradelor masone in acest rit, se bazeaza pe alegorii din Evul Mediu, cu "sfintele daruri" de paine si vin, presanctificate de un membru al clerului, si oferite solemn celor ce au trecut prin faza de pregatire "spirituala".

Se spune ca gradul superior, de Cavaler Templier, este limitat, numeric, asa ca un nou cavaler poate fi primit, in comunitate, numai dupa moartea sau incapacitarea unui cavaler existent. De aceea majoritatea cavalerilor templieri sunt in varsta si isi pot permite sa faca contributii banesti impresionante pentru toate lucrarile de caritate in care se angajeaza masonii.Pana prin 1975, o formatie de cavaleri templieri participa la fiecare inaugurare a unui nou presedinte a SUA. Puteau fi vazuti la televizor, in aliniament impecabil, in uniforme negre, cu capele albe din epoca anilor 1600, cu spada sclipitoare, ciucuri la epoleti.

Dupa 1975 nu-i mai vezi in viata publica, dar nu au disparut. In America Latina, in Venezuela, dictatorul marxist Hugo Chavez a declarat razboi total fraternitatilor masone, asa cum a facut si mentorul sau, Fidel Castro.

Daca masonii din intreaga lume sunt suspectati de fel de fel de conspiratii sumbre, descrisi ca "mancatori de copii" sau mai rau, adevarul e ca majoritatea acestor epitete sunt generate de invidie si ignoranta. Masonii pun accent pe munca cinstita, productiva, pe armonie intre oameni, cooperare si sprijin pentru toti nevoiasii.

Dupa consiliul Vatican II, a aparut o miscare romano-catolica similara fraternitatilor masonice, numita Cavalerii lui Columb, care isi propune sa instileze in membrii ei o etica a muncii, cinstei, caritatii si credintei.

Protestantii, si majoritatea masonilor sunt protestanti, au considerat, totdeauna, ca "Cine se ajuta singur, e ajutat si de D-zeu". Romano-catolicii au ales un fel de fatalism la baza a tot ce face un om: "Nu te ingrijora, daca D-zeu vrea, iti va da tot ce ai nevoie. Daca nu vrea D-zeu, indiferent ce faci, n-o sa te ajute!"

Din datele care le am, pot deduce ca masoneria in Romania a disparut complet, odata cu venirea comunistilor, cel putin oficial.

Nume mari, ca Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Nicolae Iorga, Octavian Goga, Dr. Grigore Antipa, Mihai Agarici etc. au fost masoni romani care, ca multi altii, au incercat sa scoata tara din Evul Mediu, prin limitarea monarhiei si introducerea unor procese democratice avansate. De ce n-au reusit? Greu de apreciat.

In conditiile in care era sufficient sa spui ca un "cutare e mason", nimeni nu mai credita aceasta persoana cu nimic, creand un fel de rezistenta organica la tot ce acea persoana avea de spus. Asa ceva se intampla mereu, desi majoritatea habar nu avea ce era fraternitatea masona.

Istoria a consacrat multe momente interesante, legate de participarea in aceasta miscare. Din moment ce un mason nu varsa sangele altui mason, Napoleon n-a fost ucis. La fel marele general mexican Santa Ana, nu a fost ucis cand a pierdut Texasul in batalia de la San Jacinto. Sam Houston i-a crutat viata pentru ca ambii erau masoni. Compara asta cu istoria crestinismului.

In primele secole dupa Hristos, crestinii nu varsau sange crestin, chiar daca erau soldati in armata imperiala romana. Dupa ce crestinismul a devenit o religie de stat, aceasta practica nu s-a mai respectat.

In orice caz, ceea ce vreau ca cititorii sa retina din modesta mea opinie este ca masoneria e o fraternitate cu o forta motrica spre binele societatii si nu are nimic de a face cu imaginile perpetuate de figuri mult prea putin umane, cum au fost Hitler, Stalin, Mao si Ceausescu.

Inca cu putin inainte de moartea sa, Ceausescu se lamenta ca a fost "vandut, de masoni si sionisti, la summit-ul de pe Malta", intre presedintele american si cel rus.

Asa curge istoria, o insiruire de noutati vechi...
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9682 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Vlad88
rank 2
Ce prostii FRATERNITATE!!!
Ce fel de fraternitate cunoaste Bush (fostul pres. al SUA) el e mason la fel ca si tatal sau si nu numai tatal sau si multi altii. Cum isi expica faptul ca acea fraternitate pe care tot ne-o impun noua a ucis vieti omenesti nevinovate (razboiul din Irak). Ei nu vor sa dezbine terorismul ci doar foamea si setea de bani i-au manat spre razboi teroristii chiar ei sunt. Habar n-au ce vorbesc astia care poarta pe o carpa de diferite culori si inscriptii masonice cred ca l-au tras de picior pe Dumnezeu dar nu Dumnezeul nostru ci dumnezeul lor " marele maistru " de parca a facut facultatea de hidrotehnica sau inginerie. Ei asta vad prin perfectiune insaurarea anarhiei in lume? e un simplu joc murdar la mijloc si acela e asta : ei planuiesc fel si fel de atentate de dusmani sa arate omenirii ca ei (masonii) ne ajuta ne apara...da de cine ne apara nu tu de ei? sunt principii foarte bine la punct de ei insa descifrabile daca ai timp si rabdare. SA NE AJUTE DUMNEZEU ! (AL nostru nu al lor)
multimax
rank 5
Prosteala
"Masonii pun accent pe munca cinstita, productiva, pe armonie intre oameni, cooperare si sprijin pentru toti nevoiasii."

Chiar ne crezi prosti? Afaceri oneroase, santaje, sarlatanii. Asta e ocupatia ta Julien!
Vlad88
rank 2
Interesant
"Nu te ingrijora, daca D-zeu vrea, iti va da tot ce ai nevoie. Daca nu vrea D-zeu, indiferent ce faci, n-o sa te ajute!". "Nu te ingrijora" pai Dumnezeu nu a lasat omul in nepasare si pacat Dumnzeu invata oamenii prin intermediul Sfintilor Sfintei Biblii sa-ti croiesti viata in prezent si cea de dupa asa cum crezi de cuviinta Dumnezeu nu bate cu parul El doar ne indruma.
"Daca Dumnezeu vrea" in cartile Sfinte nu scrie ca Dumnezeu a facut de la crearea lumii un negot cu omul. Dumnezeu nu iti da daca El vrea ci iti da ceea ce meriti nici mai mult nici mai putin.
" INDIFERENT ! ce faci, n-o sa te ajute! " pai Dumnezeu vrea indreptarea pacatosului si cel ce se intoarce din drumul gresit (pacatos) va fi slavit in ceruri asa e sau nu?!? cum adica indiferent? iata o eroare grava ce ne-o dau "profesorii" scriu dupa cum ii duce mintea si capul mai sunt unii care au citit carti cu adevarat curate si aici ma refer la publicarea unor carti Sfinte asa cum vor ei cu ideile si bunul plac al lor. Iar despre "care au protejat pelerinii in drum spre tara sfanta, in voiajul lor spre Ierusalim. (Incidental, cavalerii templieri au inventat banca si sistemul de credit)". In tara Sfanta sa nu excludem evreii cei care fac bisnita din orice inclusiv religia Crestina stim cu totii cate ceva despre evrei iar fraza "incidental...." nimic in lume nu e clan destin sunt bine planuite miscarile astea miselesti.
Vlad88
rank 2
As avea o remarca!
Ziare.com am o dilema de ce cand scriu Dumnezeu se prescurteaza automat intradevar nu de fiecare data: D-zeu? e prea lung cuvantul? da oare daca scriu TELENCICLOPEDIE nu e lung de ce nu se prescurteaza si cuvantul asta? e o oarecare "abtinere" asupra unor serii de cuvinte? o simpla intrebare...scuze daca e o intrebare "banala" .
bulineli
rank 5
TELEENCICLOPEDIE
.TELE din greaca departe, departare.Iar razboiul din Irak a fost necesar.Intotdeauna intr-un razboi mor oameni asa zis nevinovati.Asa cum Romanii sint VINOVATI intrutotul, ca l-au rabdat pe ceausescu,tot asa sint vinovati Irakienii ca l-au rabdat pe saddam.Urmatorul razboi deosebit de necesar este cel cu Iranul.
DIOGENES
rank 5
make love not war !!
esti "bun" , du-te la masonerie !!
Comentariu inadecvat
DemonBanal
rank 5
masonerie=banditism
asociatie criminala avind scopul de a obtine putere si bani prin crime,jafuri si propaganda ateista.
mugurica
rank 2
E foarte clar ...
Spuneti:
Nume mari, ca Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Nicolae Iorga, Octavian Goga, Dr. Grigore Antipa, Mihai Agarici etc. au fost masoni romani care, ca multi altii, au incercat sa scoata tara din Evul Mediu, prin limitarea monarhiei si introducerea unor procese democratice avansate. De ce n-au reusit? Greu de apreciat.

Nu e deloc greu de apreciat. Nu au reusit pentru ca istoria Romaniei a fost intoarsa cu susul in jos de catre comunismul bolsevic ! Foarte simplu.
ochialbastri
rank 2
halal de tine....jurnalistule
Protestantii, si majoritatea masonilor sunt protestanti.....nu stiam ca protestantii sunt protestanti.....acu' stiu....merci.....unde va gaseste mah?....a da' stai putin...si tu esti masonist pupa fund.....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor