Doua organizatii din Romania ii cer lui Obama sa retraga acuzatiile impotriva lui Snowden

Marti, 06 August 2013, ora 17:53
1317 citiri
Doua organizatii din Romania ii cer lui Obama sa retraga acuzatiile impotriva lui Snowden

Mai mult de 150 de organizatii ale societatii civile din toata lumea, implicate in apararea drepturilor omului, drepturilor digitale si drepturilor presei ii cer presedintelui american Obama sa retraga acuzatiile impotriva lui Edward Snowden.

Doua organizatii din Romania s-au alaturat listei semnatarilor acestei scrisori - Active Watch si Centrul pentru Jurnalism Independent, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Dezvaluirile lui Edward Snowden au generat o dezbatere necesara si mult amanata despre supravegherea masiva a spatiului online de pretutindeni. Datorita lui am aflat ca activitatea noastra online este sistematic interceptata si monitorizata de guverne.

Din pacate, in loc sa investigheze aceste fapte si sa-i puna sub acuzare pe cei responsabili de unele dintre cele mai grave violari ale drepturilor noastre, guvernul american a ales sa 'traga in mesager', iar guvernele europene s-au grabit sa ajute.

Pasaportul sau a fost revocat, cererile sale de azil au fost obstructionate, chiar si un presedinte de stat a fost impiedicat sa calatoreasca liber, in dorinta acestor state de a pedepsi mesagerul.

De aceea, impreuna cerem presedintelui Obama sa protejeze in loc sa acuze in fata legii avertizorii de integritate si sa desfasoare o investigatie publica serioasa asupra legalitatii actiunilor Agentiei Nationale de Securitate (NSA)", se arata in mesajul organizatiilor catre presedintele american.

Obama, "dezamagit" de hotararea in cazul Snowden - intalnirea cu Putin, incerta

Printre cererile adresate liderului american se numara renuntarea la toate acuzatiile impotriva lui Snowden, dar si restabilirea pasaportului acestuia si incetarea oricarei incercari de a obstructiona dreptul acestuia de a cauta azil in orice tara doreste, se arata pe site-ul Article 19.

Pe lista figureaza 158 de organizatii din zeci de tari de pe sase continente, inclusiv patru organizatii din Statele Unite.

F.N.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#organizatii apel Obama Snowden, #Barack Obama Edward Snowden, #organizatii Romania Obama Snowden , #stiri externe