Elena Udrea a aruncat 88.000 de euro pe apa Senei?

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 14:49
4319 citiri
Elena Udrea a aruncat 88.000 de euro pe apa Senei?

Principalul scop al lansarii "Romania, the Land of Choice" tocmai in capitala Frantei, a fost, potrivit Elenei Udrea, atragerea turistilor straini. Cum ar putea fi facut acest lucru, in conditiile in care mass media franceza a ignorat eforturile Elenei Udrea, ramane insa un mister.

"Sper ca numarul turistilor straini care vor veni in Romania anul acesta sa creasca cu cel putin 10%, in urma campaniilor de promovare pe care le vom face", afirma, vineri, ministrul Turismului.

Banii alocati de Guvernul Romaniei, prin bunavointa ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru evenimentul de lansare a campaniei "Romania, the Land of Choice" de vineri, de la Paris, nu s-au reflectat mai deloc in presa franceza de sambata.

88.000 de euro aruncati, practic, pe apa Sambetei, sau a Senei, in acest caz, avand in vedere ca ziarele franceze de sambata au preferat sa se ocupe de alegerile europarlamentare si de vizita presedintelui american Barack Obama la Paris.

Nici prestatia sportiva a ministrului si nici prezenta celor doua foste vedete ale sportului romanesc, Ilie Nastase si Nadia Comaneci, nu i-au impresionat pe jurnalistii de la marile ziare macar intr-atat incat sa scrie o stire.

Cotidianul Pros du Turisme abia a publicat, vineri, un mic articol in care a informat sec despre actiunea de promovare la care Elena Udrea a jucat tenis cu Ilie Nastase. "Le Figaro", "Le Monde" sau 'Le Parisien" au ignorat total evenimentul.

In schimb, la o cautare a cuvantului "Roumanie" pe "Le Point", puteti gasi un recent articol in care este deplansa lipsa toaletelor publice in orasele turistice ale Romaniei. Este citata, de altfel, declaratia purtatorului de cuvant al ANAT (Asociatia Romana a Agentiilor de Turism), Traian Badulescu, care dezvaluie proiectul asociatiei de a rezolva aceasta problema a Romaniei.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a lansat, vineri, la Paris, campania de promovare a Romaniei ca destinatie turistica pe plan international, in prezenta lui Ilie Nastase si Nadiei Comaneci, precum si a reprezentantilor Primariei Paris si ai Federatiei Franceze de Tenis.

Pentru a marca acest moment, Ministerul Turismului a derulat in intervalul 12.00-17.00 mai multe evenimente pe esplanada Primariei Parisului. Spotul de promovare a tarii, care ii are ca personaje centrale pe Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi - trei legende ale sportului romanesc, a fost difuzat, vineri, in premiera.

De asemenea, au avut loc spectacole de folclor romanesc, sustinute de ansamblul "Ciprian Porumbescu".

Evenimentele s-au incheiat cu o sedinta foto la standul Federatiei Franceze de Tenis si o sesiune de autografe acordate de Ilie si Nadia pe cartile postale realizate pentru aceasta campanie si pe mingi de tenis inscriptionate "Romania - Land of Choice".

De asemenea, in seara zilei de 5 iunie, ministrul Elena Udrea a oferit un cocktail pentru turoperatorii francezi si presa romana si straina prezenta la eveniment.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, în parlament: „Nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viață”. Schimb de replici cu Diana Șoșoacă
Marcel Ciolacu, în parlament: „Nu susțin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viață”. Schimb de replici cu Diana Șoșoacă
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 6 decembrie, în plenul Parlamentului, că nu susţine vaccinarea obligatorie şi a apostrofat-o pe senatoarea Diana Şoşoacă...
Cum au marcat electoral parlamentarii AUR ziua de 6 decembrie. Nuiele puse în încălțăminte pentru liderii politici români
Cum au marcat electoral parlamentarii AUR ziua de 6 decembrie. Nuiele puse în încălțăminte pentru liderii politici români
Parlamentarii AUR au dus la locul de muncă nuiele, într-o tentativă de a marca electoral sărbătoarea Moșului Nicolae. Încălțări în care a fost introduse nuiele au fost lăsate luni, 6...