Elev arestat pentru ca a refuzat un vaccin

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 07:39
3543 citiri
Elev arestat pentru ca a refuzat un vaccin

Un baiat de doisprezece ani a fost acuzat de "comportament violent" la scoala sa din localitatea Bowmanville, Toronto de Est. Arestarea a avut loc dupa ce acesta a facut un acces de furie refuzand vaccinul impotriva hepatitei B.

Cotidianul "The National Post" a scris ca politia a fost chemata la scoala Ross Tilley Public School deoarece acesta ameninta ca va provoca distrugeri. Din nefericire, raportul politiei nu a mentionat si motivele pentru care acesta a refuzat vaccinul sau ce l-a determinat sa se enerveze, potrivit siteului WellnessUncovered.com.

"Ofiterii s-au consultat cu biroul de avocatura al Coroanei si au acuzat baiatul de amenintare, o acuzatie despre care politia spune ca este justificata: din cauza varstei copilului si a ingrijorarilor privind siguranta publica," spune cotidianul.

Aceasta s-ar putea sa fie sau nu adevarat. Totusi, se pare ca nu a existat nici o ingrijorare privind siguranta baiatului. Puteau fi mai multe motive pentru care acesta a refuzat vaccinul. De la frica de ac pana la ingrijorarea ca ar putea aparea efecte secundare. Virusul Hepatitei B se transmite in principal pe cale sexuala sau prin folosirea in comun al acelor infectate de catre dependentii de droguri.

Prin chemarea politiei in scoala se transmite clar mesajul ca ceilalti copii nu au voie sa refuze vaccinul. Este clar ca acest baiat nu a dorit sa i se administreze vaccinul, fapt pentru care a fost tratat ca pe un infractor.

Dar este bine sa vaccinezi pe cineva atunci cand acesta refuza? Spitalele si scolile din Canada folosesc "legea Gillick" pentru a stabili daca un copil este apt pentru a decide daca accepta sau nu o procedura medicala. Daca un parinte refuza administrarea unui vaccin copilului sau, acesta din urma poate sa ignore decizia parintelui folosindu-se de legea Gillick.

Legea Gillick a fost adoptata pentru prima data de Marea Britanie, acum fiind folosita de majoritatea tarilor.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...