Elvetienii nu renunta la serviciul militar obligatoriu

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 22:02
6045 citiri
Elvetienii nu renunta la serviciul militar obligatoriu
Foto: The Local

Elvetienii au votat, duminica, in cadrul unui referendum national, impotriva planului de interzicere a serviciului militar obligatoriu.

Rezultatele referendumului au arata ca o majoritate covarsitoare dintre cei prezenti la urne, 73%, au votat impotriva interzicerii servicului militar obligatoriu, in timp ce doar 27% s-au exprimat pentru, noteaza The Local.

Initiativa, ce apartine organizatiei pacifiste Grupul pentru Elvetia, a propus ca armata sa fie formata din voluntari sau profesionisti, sustinand ca serviciul militar obligatoriu apartine trecutului pentru tarile din Europa.

In plus, potrivit organizatiei, pentru o tara pasnica cu o populatie de 7,7 milioane de locuitori, costurile cu intretinerea armatei de 150.000 de militari sunt mult prea mari.

Elvetia acorda armatei un buget de 6% din PIB, cat armatele Austriei, Belgiei, Norvegiei, Finlandei si Suediei impreuna.

Propunerii de eliminare a serviciului militar i s-au opus fortele politice de centru si dreapta.

"Este un semn puternic al suportului fata de armata si securitatea noastra", a declarat Ministrul Apararii, Ueli Maurer, cel care conduce in prezent si presedintia rotativa a Elvetiei.

"Abolirea serviciului militar ar rupe legatura importanta care uneste poporul si armata", a mai spus ministrul Apararii.

Si liderul centristilor Crestin-Democrati, Christophe Dabellay, a tinut sa salute rezultatul precizind ca acesta "arata cat de atrasi sunt elvetienii de armata nationala".

Barbatii elvetieni cu varste intre 18 si 32 de ani incep serviciul militar cu o tabara de pregatire ce dureaza sapte saptamani, iar de sase ori in urmatorii ani acestia participa la antrenamente de cate 19 zile.

Din 1992, cei care nu doresc sa execute serviciul militar din diverse motive au alternativa serviciului non-militar, care presupune, printre altele, implicarea in proiecte de mediu.

Barbatii care nu isi satisfac stagiul militar platesc o taxa echivalenta cu 4% din salariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#armata Elvetiei, #serviciu militar obligatoriu Elvetia, #referendum national Elvetia , #stiri externe
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Abolirea serviciului militar obligatoriu este o prostie,